Çanakkale Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği  tüm birlik personeli, 32 üye oda başkanı ve genel sekreterlerinin katılımı ile geçtiğimiz gün hizmet içi eğitim semineri ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda teşkilata 5362 sayılı Kanun doğrultusunda uygulamalar hakkında genel bilgilendirme yapıldı. Başkan Özcan, “Elektrik kullanım miktarı yıllık 1400 kilowatt üzerinde bulunan esnaflarımız ilçelerde ve merkezde LİMAK Uludağ T-temsilciliklerine nüfus cüzdanı fotokopisi ve abone numaralarıyla birlikte başvurmaları halinde indirime ilişkin sözleşmeyi imzalayarak indirimden faydalanabilecekler” dedi.

Toplantıda ayrıca ESBİS sisteminde yapılan değişiklikler hakkında bilgilendirme ile birlikte Çanakkale Defterdarlığı 509 sıralı tebliğ doğrultusunda maliye işlemlerinde dijitalleşme hakkında bilgilendirme, Güney Marmara Kalkınma Ajansı E-Ticaret Eğitimi, faturamatik markası sahibi Elektronik Para ve  Ödeme Kuruluşu  A.Ş. bakkal ve marketlerin için fatura tahsilat noktası olması hakkında bilgilendirme, LİMAK Uludağ Elektirik Dağıtım A.Ş Elektrik İndirimleri Bİlgilendirme, Madeni İşler Federasyonu Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Eğitim Danışmanı Pınar Gülgeç Mesleki Yeterlilik Belgeleri hakkında bilgilendirme sunumları gerçekleştirdi. Birlik BaşkanıÜnal Özcan’ın konuşmasının ardından, Çanakkale Defterdarı Alpay Ekici konuşma gerçekleştirdi. Konuşmanın ardından Gelir Uzmanı Hasan Hüseyin Meşe ve Gelir Uzmanı Sıla Canalp Tunç vergisel konulara dayalı muhasebe işlemlerinde dijitalleşme hakkında düzenlemeler getiren 509 sıralı tebliğ doğrultusunda zorunluluk haline gelecek e-defter, e-fatura, e-arşiv, e-irsaliye hakkında bilgiler içeren bir sunum yaptı. Özcan, “Elektrik kullanım miktarı yıllık 1400 kw üzerinde bulunan esnaflarımız ilçelerde ve merkezde LİMAK Uludağ T-temsilciliklerine nüfus cüzdanı fotokopisi ve abone numaralarıyla birlikte başvurmaları halinde indirime ilişkin sözleşmeyi imzalayarak indirimden faydalanabilecekler” dedi. Özcan, “Birliğimiz esnafların en önemli sabit gider kalemlerinden doğal gaz ve elektrik kullanımında indirimlerin arttırılması ve çeşitlendirilmesi için ilgili kuruluşlara sürekli girişimlerle iyileştirme taleplerinde bulunuyor. Sanayi sitelerinde bulunduklarından indirimli elektrik tüketen esnaflarımız da yaklaşık yüzde 4 oranla yeni bir indirim alabilecekler. İndirimden en erken şekilde faydalanılabilmesi için esnafların bir an evvel başvurularını yapmaları gerekmektedir.

Dilvin Altıkardeş