Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gelecek nesillerin çevre bilinci ile yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “11 Milyon Fidan Dikimi” etkinliği gerçekleştirildi.
 
Türkiye genelinde 2023 noktadan biri olan Çanakkale Merkez’e bağlı Kemel Köyü’nde gerçekleşen etkinliğe Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Orman Bölge Müdür Enver Demirci, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, AK Parti Çanakkale Milletvekili Julide İskenderoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, daire müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı.
'Geleceğe Nefes' sloganıyla gerçekleştirilen bu büyük organizasyona Çanakkale ili olarak 41 ayrı lokasyonda, 205 bin fidan dikerek katıldıklarını belirten  Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, “Fidanı toprakla buluşturacağız. Bugünün fidanlarının, yarına nefes olması dileğiyle ilimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Çanakkale Valisi Sayın Orhan Tavlı ise “İlimizde yaklaşık 522 bin hektar orman alanı vardır. Çevre değerlerini korumak, ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak amacıyla saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, daha yeşil bir Türkiye için 11 milyon fidan dikim etkinliğimize hoş geldiniz. Ormanlarımız bir ülkenin en büyük yaşam kaynaklarıdır. Ormanlarımız toprağın bekçileridir. Yaban hayatının da yegane koruyucusudur. Ormanlarımız yurdumuzun süsü, bereketidir” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve beraberindekiler, fidan dikimi için alana geçti. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan 'Geleceğe Nefes' kampanyası kapsamında Kemel köyünde 10 bin fidan dikimi yapıldı.

Altuğ Acer