Sıcak havalarda sardalyenin aldığı yeri soğuk havalarda alan hamsinin fiyatı sıcaklarla birlikte yükseldi. En çok tercih edilen balık olan hamsinin fiyatı 25 TL’nin altına düşmedi.
Halk arasında pastırma sıcakları olan adlandırılan hava şartları hamsiyi vurdu. Palamut ve çinekop da sıcak havanın azizliğine uğrayınca balık halinde hamsinin fiyatı 25 TL’ye kadar yükseldi.
 Uzun yıllardır balık halinde satış yapan esnaf durumu gazetemize şu ifadeler ile değerlendirdi.

“ÇİNEKOP ÇIKINCA HAMSİ 15 TL’YE KADAR DÜŞER”
Balıkçı Necdet Meşe, “Havalar çok sıcak gidiyor.  Bu sezonda satmamız gereken palamut ve çinekop olmayınca vatandaş hamsiye yöneldi. Hamsi iki boy olarak satılıyor. Daha ufak hamsiler 15 TL, iri hamsiler 25 TL. Çinekop çıkınca hamsi 15 TL’ye kadar düşer. Çocuklar da en çok hamsi tüketiyor, yemesi kolay bir balık. Bu da hamsiye olan talebi artırıyor” dedi.

“GEÇEN SENE SEZON 15 TL’DEN AÇILMIŞTI”
Balıkçı Melih Kayıkçı, “Bu sene balık yok, fiyatların çok düşeceğini zannetmiyorum. Geçen sene 15 TL’den sezonu açmıştık. Bu sene 25 TL’den açılış yaptık.  Fiyat yüksek olunca talep de düşüyor” dedi.

“BALIK AZ TALEP ÇOK”
Balıkçı Tuncay Dinç, “Balık az, talep çok. Hamsi kış balığı ama fiyatlar bu sezonda bu ayarda gider.  Sardalye 15 TL, istavrit 25 TL. Palamut ve çinekop soğuk bekliyor. Çıkmayınca diğer balıkların fiyatı yükseliyor. Şu an palamut 40 TL’den satılıyor. Lüfer 100 TL’den başlıyor. Sardalye yakın zamanda biter. Hamsiye talep daha da artar.  Dolar yükseldikçte kültür çuprasının fiyatı da yükseldi. 35 TL’ye satıyorduk, şimdi 40 TL oldu” dedi.

Dilek Akşen