Kültür ve Sanat

Değerlerimizle Yaşıyoruz, Fazlasını Paylaşıyoruz

Çanakkale Koleji ve Çağdaş Eğitim Kooperatifi  “Değerlerimizle yaşıyoruz, Fazlasını paylaşıyoruz” adlı Yeni Yıl etkinliği ortaklaşa etkinlik düzenliyor. Panel ve satış şenliği şeklinde düzenlenen etkinlik 27 Aralık 2022 Salı günü Çanakkale Koleji’nde düzenlenecek.

“Tüketim toplumundan üretim toplumuna nasıl dönüşürüz?” konulu panel düzenlenecek ve bu panele ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü’nden Prof. Dr. Ebru Acar Aktan (Moderatör olarak), ÇOMÜ Eğitim Fakültesi (PDR) B ölümünden, Doç. Dr. Hanife Akgül ve Sosyal Hizmet Uzmanı Nigar Etizer Karacık ise konuşmacı katılacak.
Konferans Salonunda saat 11.00’de başlayacak olan panelin ardından, Spor Salonunda saat 14:00’de Satış Şenliği başlayacak.
Etkinlik hakkında açıklamalar yapan Çağdaş Eğitim Kooperatifi Başkanı Dr. Bilge Şimşek şunları söyledi:
“Değerli Çanakkaleliler, Çanakkale Çağdaş Eğitim Kooperatifimiz bu kez Çanakkale'mizin yerel ve ilk özel eğitim kurumu Çanakkale Koleji ile birlikte yeni bir etkinliğe imza atıyor.
‘Tüketim toplumundan üretim toplumuna nasıl dönüşürüz?’ konulu panelimizle tüketim çılgınlığına dikkat çekmek, israf ve harcama ile ilgili değerlerimize sahip çıkmak ve farkındalık yaratmak istiyoruz. Evlerimizde atıl olarak duran ihtiyaç fazlası ürünlerimizi atmak yerine yeniden kullanmak veya dönüştürerek kullanmak, satmak ve satılan ürünlerin geliri ile orta öğrenim öğrenci yurdu projemize kaynak yaratmaya çabalıyoruz.
27 Aralık Salı günü saat 11: 00'de gerçekleşecek panel sonrası, Çanakkale Kapalı Spor Salonunda saat 12:00'de Çaput Festivalimizi gerçekleştireceğiz. Bir taraftan bizler kendi ürünlerimizi satışa sunarken, Çanakkale Koleji öğrenci, veli ve öğretmenleri ile birlikte sosyal sorumluluk projesi olarak; ikinci el pazarında kendi topladıkları 2.el eşya, kıyafet, ayakkabı, kitap ve aksesuar gibi birileri için çok fazla, kimileri için ihtiyaç olan malzemelerin satışını gerçekleştirerek gelirini kooperatifimize bağış yapacaklardır.”
Şimşek tüm Çanakkalelileri bu etkinliğe davet ettiklerini belirtti.

Hasan Sami Er