Kültür ve Sanat

Pınar Ayhan geliyor

Pınar Ayhan’ın üçüncü müzikal belgeseli “DİNLE ÇOCUK” 25 Ekim’de Çanakkale izleyicisi ile buluşuyor.

Çanakkale Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nin sanatsal etkinliği çerçevesinde Çanakkale’ye gelecek olan Pınar Ayhan, sahneye koyduğu “Dinle Çocuk” adlı gösterisi ile 7’den 77’ye, gençlere ve büyüklere tarihimizden hikâyeler anlatıyor. Sanatın, insani değerlerin, özgürlüğün ve insanca yaşamanın “Yüzyıl öncesini ve bugününü” sahnede bir araya getiren bu müzikal belgesel ile hayatımızda yeni bir sayfa açılıyor.
 
Yapım ve yönetimi Baha Müzik Yapım’a, fikir ve projesi Pınar Ayhan'a ait olan “Dinle Çocuk” müzikal belgeselinde Pınar Ayhan, bu defa sahnede günümüzün, geçmişini ve bugününü arayan gençlerinden biriyle birlikte yer alıyor. Genç oyuncu, zaman zaman içinde kaybolduğu hayata isyanını yansıttığı şarkılarını seslendirirken, Pınar Ayhan da anlattığı tarihi hikâyelerle, gençliği günümüze tutundurup geleceğe umutla bakmanın hazzını yaşatıyor. Piyano, klarnet ve yaylı enstrümanlardan oluşan 4 kişilik orkestra ise gösteri boyunca özgün eserlerle hikâyelere eşlik ediyor. Anlatılara ait özgün video, illüstrasyon, fotoğraf gibi içerikler, ışık tasarımı ile bütünleştirilerek perdeye yansıtılıp gösteriye farklı bir boyut kazandırıyor. Ses, ışık ve teknik yapım Mustafa Bal tarafından gerçekleştiriliyor.
 
25 Ekim Salı akşamı Saat 20:00’de, İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonu’nda sergilenecek olan gösteri için biletler satışa çıktı.
Biletler için iletişim telefonu olarak (0 286 213 71 10) verilmiş.

Hasan Sami Er