Kültür ve Sanat

"Ne Var, Ne Yok" Sergisi’nin 9’ncusu açıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Lisans ve Lisans Üstü öğrencilerinin üretimlerinden oluşan geleneksel serginin 9’uncusu 12 Ocak’ta ÇOMÜ GSF Sergi Salonu’nda açıldı. Tarhana çorbası ile açılışı yapılan sergi büyük beğeni topladı.

Sergiyi düzenleyen ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Umut Germeç açılışta yaptığı konuşmada, “Bu yıl etkinliğimizin 9’sunu gerçekleştirdik. Yüz yüzeyiz, biz bizeyiz. Geçen yıl gene boş durmadık, sergimizi çevrimiçi olarak gerçekleştirdik. Pandemi sürecinde bile öğrencilerimizin üretimleri bizi güldürmüştü, tıpkı bugün güldürdüğü gibi. Bu sergi hazırlanılmış değil, eğitim süresi içinde üretilmiş işlerden oluşan bir sergi, zaten bu etkinliğin temel amacı da buydu. Öğrencilerimizin motivasyonlarını arttırmaya yönelikti. Serginin en ilginç yönlerinden biri de burada alınan toplu fotoğrafın mezun öğrencilerimize  kalması. Tarhana Çorbası ikram ediyoruz. Çorbamızı iki öğrencimiz pişirdi. Tarhana kış çorbasıdır. Yılın ilk karının yağdığı zamanda bu da bir şanstır. Öğrencilerimize ayrıca hediyelerimiz var, Çanakkale Belediyesi Kültür Dairesi bu yıl hediyelerimizi aldı ve basılı işleri gerçekleştirdi. Afişimizi ve davetiyemizi bastı. Onlara da çok teşekkür ediyoruz” dedi.
 
GSF Dekanı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya da, yüz yüze, sıcak, birlikte olunacak, motive olunacak etkinliklerin oluşmasının anlamlı olduğunu kaydederek, “Sergiyi yıllardır devam ettiren Umut Germeç hocamıza teşekkür ederiz, sizlerin ürettiğinizi görmek çok güzel ”diye konuştu.
 
Mine Tarım