Kültür ve Sanat

TİYATRO SEVERLERE MÜJDE

Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonunda Bursa Devlet Tiyatrosu “Tarla Kuşuydu Juliet' adlı oyunu 21 Kasım 2020 Cumartesi, saat: 20:00’de, ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu’nda sahnelenecek.

Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonunda Bursa Devlet Tiyatrosu “Tarla Kuşuydu Juliet" adlı oyunu 21 Kasım 2020 Cumartesi, saat: 20:00’de, ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu’nda sahnelenecek.

Shakespeare’in ölümsüz eseri Romeo ve Juliet’in büyük aşkının anlatıldığı oyun Ephraim Kishon’un mizah dolu kurgusuyla veriliyor. Romeo ve Juliet, evliliklerinde 30 yılı geride bırakmış, kızları, büyük aşklarına tanıklık eden insanlar ve mezarından çıkagelen Shakespeare’le kimsenin hayal bile edemeyeceği bir hayat sürmektedirler.
 
Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonunda İzmir Devlet Tiyatrosu tarafından "Kim Bay Schmitt" oyunu ise 28 Kasım 2020 Cumartesi, saat: 20:00’de yine ÇOMÜ Güzel Sanatlar Faku¨ltesi Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu’nda oynanacak. Oyunun konusu evlerinde yemek yiyen bir çiftin bir anda kendi evlerinde olmadıklarını fark etmesiyle başlıyor. Duvardaki tablodan özel eşyalarına kadar hiçbir şey onlara ait değil. Dışarı çıkmak istiyorlar, kapılar kilitli. Bu bir kabus mu yoksa gerçek mi? Yoksa bu durumu kabullenmek mi gerekir? Kendimizi nehrin akıntısına mı bırakmak gerekir?

Biletleri İskele Meydanı Turizm Danışma Ofisi’nden satın alabilirsiniz. Tam Bilet 15 lira, öğrenci  8 lira.

Hasan Sami Er