Kültür ve Sanat

100.yılda sanal sergi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. Yılı Anısına Disiplinlerarası Sanal Sergi açıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. Yılı Anısına Disiplinlerarası Sanal Sergi açıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nce, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Açılışının 100. Yılı Anısına Disiplinlerarası Sanal Sergi düzenlendi.

Sergiye ÇOMÜ’deki bütün bölümlerden öğretim elemanları, lisans üstü öğrenciler ve mezunların yanında, profesyonel bir şekilde sanatını sürdüren öğrenciler de katılım gösterdi. Sanal sergi, 23 Nisan 2020 günü GSF sayfasında oluşturulan Sanal Galeride izlenmeye açıldı.
 
ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Umut Germeç sergiye ilişkin verdiği bilgide, “Covid-19 salgını yüzünden, daha uzun bir süre yüz yüze olabileceğimiz kültür-sanat etkinliklerini gerçekleştiremeyeceğimizin bilincindeyiz. Eğitim alanında da kaçınılmaz olarak benimsediğimiz sanal yöntem bu süreçte sanatsal etkinliklerimiz ve iletişimimizi sürdürebileceğimiz biricik seçenek olarak önem kazanmıştır. Şu sıkıntılı günlerin hepimizi bir şekilde yapacaklarımızı ötelemeye koşullandırdığı ve olanakların belirsizleştiği bir bekleme hali içindeyiz. Bütün yurttaşlarca yapmamız gerektiği gibi sağlıklı, güzel günler için birbirimizi dinç tutacak bir etkileşim içinde olmamızın önemini de burada vurgulamalıyız. Ulusal Egemenliğimizin 100. yılında gerçekleştirdiğimiz sanal sergi, fakültemizin bütün bölümlerinin katkı verdiği, birlikte yaratılmış bir olanak konumundadır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi kurulduğu günden beri ulusumuz için en yüce birlikteliğin çatısıdır. Barındırdığı anlam ve değer açısından da “az zamanda” birlikte gerçekleştirdiğimiz bu sergi için güç kaynağımız olmuştur. TBMM’nin açıldığı gün 23 Nisan, Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal Atatürk tarafından yeryüzünün bütün çocuklarına bayram olarak armağan edilmiştir. Çocuklukları sanatlarını derinden etkileyen biz sanatçıların, çocuklularını yüreğinde koruyanların ve dünyanın bütün çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Sergimizin afiş ve sayfa tasarımını Grafik Bölüm başkanımız Doç. Didem Çatal, görsellerin derlenmesi ve sanal ortama hazırlanması vb. emek isteyen kısmını, Dr. Öğretim Üyesi Oğuz Tunç ve Arş. Kaan Kaya arkadaşlarımız gerçekleştirmişlerdir. Öncelikle verdiği destekten dolayı Dekanımız Prof. Dr. Dinçay Köksal’a ve emeği geçen değerli öğretim elemanlarımıza teşekkürlerimizi sunarız. Yapıtlarıyla katılarak sergiyi oluşturan, bütün GSF öğretim elemanlarımıza, lisansüstü öğrencilerimize ve mezunlarımıza da ayrıca teşekkür ederiz” dedi.
 
Mine Tarım