Gündem

“İdari Mahkeme kararı üstüne, İl Trafik Komisyonu karar alamaz”

Çanakkale’de İdari Mahkeme’nin aldığı kararının ardından uygulamaya giren ilçe minibüslerinin şehir içine girme yasağı uygulaması ile vatandaşların Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne aktarmalı gitmesi konusu kentin gündeminden düşmüyor.

Çanakkale’de İdari Mahkeme’nin aldığı kararının ardından uygulamaya giren ilçe minibüslerinin şehir içine girme yasağı uygulaması ile vatandaşların Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne aktarmalı gitmesi konusu kentin gündeminden düşmüyor.

Vatandaş mağduriyet yaşadığını söylerken, S. S. 18 Nolu Şehir İçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hasan Ateş gazetemize yaptığı açıklamada kooperatifin tedbir aldığını, ek sefer konulduğunu ve Beldemiz Durağı’nda iki otobüsün bekletildiğini açıklamıştı. Şubat ayı Belediye Meclisi Toplantısı’nda Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise konu hakkında, “Kepez Belediyesi il Trafik Komisyonuna sunulmak üzere bir yazı hazırlıyor. O müracaatta ben de imza atacağım.  Belki olağanüstü bir karar alınabilir. En azından sabah saatleri buraya gelmesinde bir sakınca yoktur. Yazık günah değil mi o insanlara” demişti.  Tüm gelişmeleri gazetemize değerlendiren Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, “Konunun çözüme kavuşacağına inanmıyorum. İki yıldır mahkemede devam ediyor. İdari Mahkeme’nin iptal ettiği bir karar üstüne , İl Trafik Komisyonu’nun karar alma şansı yoktur” dedi.  Demir acil hastaların ambulansla taşındığını, diğerlerinin ise mağdur edilmeden ve bekletilmeden hastaneye ulaştığını söyleyerek, başka illerde de terminalden terminale taşıma yapılır, şehir içinde ilçe minibüsü olmaz” dedi.

“Mağduriyet yok, başka illerde de bu şekilde işliyor”
Öte yandan bugün Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan ile Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın bugün Kepez’de düzenlenecek olan basın toplantısında da gündeme alacağı konu ile ilgili konuşan Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler odası Başkanı Mehmet Ali Demir, “104 araç ve toplam 140 kişinin çalıştığı bir sistemde, arkadaşlarımız 3-4 senedir mağduriyet yaşıyor. Yolcuları şehir içine getirmeyin diye kendilerini uyardım” dedi.

“11’den sonra ilçe arabasının şehir içinde işi ne?”
Vatandaşlar açısından da hastaneye ulaşım noktasında gerçekten mağduriyet yaşanmasının söz konusu olmadığını belirten Demir, “Hastalar randevuyu sabah saatlerine alıyor. Ağır hastalar zaten ambulansla alınıyor. Diğer ilçelerden gelen araçlarda da bir otobüsün içinde en fazla iki muayene için hastaneye giden hasta vardır. Onlar da indikleri gibi, diğer araca biniyorlar. 11’den sonra ilçe arabasının şehir içinde işi ne? Zaten acil olan hastalar ambulansla hastaneye sevk ediliyor. Normal vatandaş ise 11’e kadar randevusunu alıyor. 24 saat şehir merkezine girilmesi, meslektaşlarımızın mağdur olmasına neden oluyor. Karayolu Taşımacılığı’nda taşıma işlemi terminalden terminaledir. Başka illerde de böyle bir örnek yok. İdare Mahkemesi’nin kararı üstüne, İl Trafik Komisyonu karar alamaz. Konunun çözüme kavuşacağına inanmıyorum” ifadelerini kullandı.

Mine Tarım