Gündem

İŞKUR ÇANAKKALE’DEN ENGELLİLERE VE AİLELERİNE YÖNELİK ENGELSİZ İSTİHDAM PROGRAMI BAŞLADI

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, engelli bireylerin ve ailelerinin iş gücüne katılımını desteklemek amacıyla Engelsiz İşbaşı Eğitim Programı (İUP) başvurularını başlattı.

Başvurular 02 Eylül 2025 tarihi itibarıyla alınmaya başlanmış olup, 06 Eylül 2025 Cumartesi günü sona erecektir. Adaylar başvurularını, engelsiz.iskur.gov.tr adresinde yer alan “Engelsiz İUP Başvuru” butonu üzerinden e-şube aracılığıyla yapabileceklerdir.

Program Hakkında

Engelsiz İUP, engelli bireylerin iş hayatına uyum sağlamaları, mesleki deneyim edinmeleri ve istihdam süreçlerinde daha etkin rol almaları amacıyla hayata geçirilmiştir. Program kapsamında Çanakkale’de toplam 10 kurumda uygulama yapılacak ve her kurum için 5 kontenjan ayrılmıştır. Program 22 Eylül 2025’te başlayacak ve 29 Mayıs 2026’ya kadar sürecektir.

Seçmeler liste yöntemiyle yapılacak olup katılımcı adayları için mülakatlar 9–10 Eylül 2025 tarihlerinde yapılacaktır:

09 Eylül 2025: Bayramiç Kaymakamlığı (10:30), Biga Kaymakamlığı (11:00), Lapseki Kaymakamlığı (11:00)

10 Eylül 2025: Ayvacık Kaymakamlığı (10:00), Çan Kaymakamlığı (11:00), Eceabat Kaymakamlığı (10:00), Ezine Kaymakamlığı (10:00), Gelibolu Kaymakamlığı (10:00), Yenice Kaymakamlığı (13:30), Çanakkale Gıda Kontrol Laboratuvarı (14:00)

Kimler Başvurabilir?

Programda öncelik engelli bireyler için olup, aynı zamanda engelli bireylerin anne ve babaları da başvuruda bulunabilecektir.

İŞKUR’dan Açıklama

İŞKUR Çanakkale İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Engelsiz İşbaşı Eğitim Programı ile engelli bireylerin iş hayatında daha güçlü bir şekilde yer alabilmelerini hedefliyoruz. Bu program sadece istihdam değil, aynı zamanda toplumsal katılım ve eşit fırsatlar adına önemli bir adımdır.”

Kaynak: İŞKUR