.

 
Harun BAYTEKİN
Tarikatların önemli bir kısmının İngiliz destekli olduğunu ve bazı dindar olmayan dinci akımların Cumhuriyet ve Cumhuriyeti kuranlara karşı, tarikat mensuplarını beslediğini daha önce bu köşede tartışmıştık.
Ne yazık ki, günümüzde Cumhuriyet ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk aleyhinde söylem ve eylemler artarak devam etmektedir.
Birkaç gün önce ne olduğu belli olmayan, İngiliz asıllı Yunanlı yazar, Boğaziçi Üniversitesi öğrenci topluluğunun davetlisi olarak geldi ve salonda kendini ayakta alkışlattı. İsim vermeden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını işaret eden Tzortis, skandal konuşmasında, “İslam'ı bu ülkeden kaldırmak istediler. Bu, bu kadar basit. Eğer kendi tarihinizi okursanız, bu şahsın ve diğerlerinin bu ülkeden, memleketinizde İslam'ı kaldırmak istediğini anlarsınız. Beni onun bu memlekette ne kadar çok resmi olduğu ilgilendirmez. Sonuçta dininizi ortadan kaldırmak için bir uğraş verdiler. Örtünmeyi kaldırdılar, ezanı kaldırdılar, Arapçayı kaldırdılar, İslami eğitimi kaldırdılar. Bu Allah'ın dostu mudur yoksa şeytanın dostu mudur?” dedi. Tzortzis’in bu sorusuna öğrenciler ‘şeytan’ cevabını verdi ve kendini alkışladılar.
Cumhuriyet ve Atatürk düşmanları bazen eteklerindeki taşları düşürüyorlar. Akıllarına göre İslamcılık yapıyorlar. Yunan işgali altında iken sağlam cami kaldı mı acaba? Yakılmadık cami kaldı mı acaba? Nedense hiç merak etmiyorlar ve çakma tarihçi feslinin keşke yunan kazansaydı söylemlerine, Atatürk’e hakaret eden konuşmalarına itibar edebiliyorlar.
Yunanlı İslamcı yazar, daha önceleri de memlekete gelmiş, bu cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarının gönlünü hoş etmiş. Tzortzis, 2017'nin Aralık ayında bir başka vakfın konferansına da katılmış. Konuşma yapmış ve bir plaketle ödüllendirilmiş.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tzortris adındaki yazara plaket verip onurlandıran vakfa, 10 bina kiralamış ve yaklaşık 6 milyon TL harcamış. Harcanan miktarlar İstanbul Büyük Şehir Blediyesi’nin STK-Okul-Yurt Faaliyeti Raporu'nda da yer almış.
Bir başka habere göre, Cumhurbaşkanının oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı da, 2017 yılında Tzortzis’i konferansa davet edip konuşma yaptırmış. Yine bu vakfın Twitter hesabında paylaştığı tweet’lerde, Yunanlı yazardan övgüyle bahsedilmektedir.
Evet, bir değil iki değil. Garip çalışmalar, cumhuriyetin altını oymaya devam etmeler, son yıllarda hem mesafe kat ediyor hem de hız kazanıyor.
Boğaziçi Üniversitesi’nin dünya üniversiteler liginde olması gerekir. Ürettiği özgün bilgi ve teknolojilerle anılması gerekir. Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret edilen toplantılara sahne olmaması gerekir.
Yunan asıllı İngiliz yazarı bir kesim kesinlikle kınamayacaktır. Yine bu kesimin iktidarından yararlananlar eleştirmeyecektir. Fikir özgürlüğü ekseninde tutmaya çalışacaklardır. Daha önce diyanet işleri başkanının da fesli tarihçiyi ziyaret edip onurlandırması yine bir kesim tarafından eleştirilmemişti. Hatta vatan meselesi sayılacak hain ziyaretler, siyasete alet edilmesin dendi geçildi ne yazık ki.
Millet uyansa artık iyi olur. Beka diye tutturanların atadıkları neler yapıyorlar değil mi?