İnsan demek zor ama neticede şeklen insana benziyorlar. Son zamanlarda sokakların ne kadar güvensiz olduğu ayan beyan anlaşılıyor.

Üç dört gün önce bir kuryenin başına gelenler insanın tüylerini diken diken ediyor. Olay aynen şöyle:
Beylikdüzü'nden Kapalıçarşı'ya 150 bin Euro götüren motosikletli kurye Ünal Coşkun, işlem iptal edilince paralar ile dönüşe geçti. Kurye Coşkun, saat 16.00 sıralarında Zeytinburnu sahil yoluna geldiğinde montunun içine koyduğu paralar yola saçıldı. Araçlar lastikle bağlanmış dövizlerin üzerinden geçince paralar rüzgârın da etkisiyle saçıldı.
Kurye trafiği durdurup paraları toplamaya çalıştı, sürücüler ve araçlardan inenler kuryeye yardım etti. Kurye paranın çalınmaması için o anları cep telefonuyla kaydetti. Ancak yaklaşık 1 milyon 700 bin lira eden 85 bin Euro'nun kayıp olduğu belirtildi. Kurye suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.
Şimdi kurye tedbirsiz davranmış olabilir. Paraların bir kısmını rüzgâr savurmuş olabilir. Bulunmaz yere gidebilir. Ancak 85 bin avro olay mahallinde bulunanlar tarafından açık bir şekilde çalınmış görünüyor. Trafiğin yoğun olduğu dikkate alınsa bile orada böyle büyük bir paranın çalınması akıllara zarar. Çalanlar anadan doğma hırsız olmalı. Parayı toplayıp cukka edenleri görenler de cukka edenler kadar vicdansız olmalı ki 85 bin avro kaşla göz arasında kayboldu. Kurye ömür boyu çalışsa bu parayı zor öder.
İnsan mıdır bilinmez ama para için birbirini öldürenler de az değil. Her gün bir cinayet veya cinayet teşebbüsü olayları haberlere düşüyor.
Konya'da bir kişi, tartıştığı ağabeyi tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Polis, kaçan zanlının yakalanması için çalışma başlattı. Aralarına para girmiş.
Balıkesir'de madde bağımlısı olduğu öne sürülen bir genç, para istediği annesini ve babasını çıkan tartışmada bıçaklayarak öldürdü. 35 suçtan kaydı olduğu belirlenen genç tutuklandı. 35 suçu olan birinin sokakta ne işi var anlamak mümkün değil.
Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde akrabaları, misafir ettikleri kadının evine kiralık hırsız gönderip 3 milyon değerindeki altın ve paraları çaldırdı. Hırsızları yakalayan polis, çalınan altın ve paraları sahibine teslim etti. Şeytanın aklına gelmez. Akrabalarını soydurmak.
Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde yaşlı kadının hacca gitmek için biriktirdiği parasını çalan hırsızlar hayallerini de yıktı. 10 yıl beklediği hacca bu yıl gitme hakkı kazanan kadın, 4 gün içinde ödeme yapamazsa kutsal topraklara gidemeyecek. On yılda biriken para üç gün içinde nasıl bulunur ki.
Eğitim sistemi çökmüş durumda. Okullar insan yetiştiremiyor. Kopya çeken öğrenci arkadaşları içine çıkamaması gerekirken, övünç kaynağı oluyor. Hak etmediği puanı alanlar, hak etmediği paraları da alıp sırra kadem basıyor. Anne ve babalar da utanç duymuyor olmamalılar ki, hak edilmeyene eğilim sürekli artıyor. Arama motorlarına paraları çaldı kelimelerini yazında 44 milyon haber çıkıyor. Dünyanın en çok konuşulan dili olan İngilizcesini yazınca bu sayının yarısı çıkıyor. Yazıklar olsun.