Efendimmmm efsane bir Salı gününden tüm okuyucularıma Selammmmmmm…

Bugün insanların birçoğunun sıkıntısı olan onların yaşam sevincini neredeyse elinden alan “Ego” ve egoyu aşağı nasıl çekerimizden konuşalım mı?
Bak dostum
 “Biri seni bir kaide üzerine koyarsa, aşağı in. Her kaide bir hapishanedir. İnsanlar senin kusurlu, gerçek, hataları olan, incelikli, tuhaf, güzel, büyülü insan olduğunu görsünler
    Kötü görülmenize, kötü konuşmanıza, kötü değerlendirilmenize izin verin! Senin hakkında yanılmalarına, arkandan gülmelerine izin ver! Yargılamalarına, fısıldamalarına, kim olduğunuzu bildiklerine inanmalarına izin verin! İzin ver sana "istedikleri gibi baksınlar", çekip gitsinler, seni dışlasınlar, reddetsinler, seni iptal etsinler! İtibarınız yerle bir olsun, en kötü kâbusunuzla yüzleşin! Ve bakın EVET, ölümle bitiyor! "Başkalarının" kölesi olan kişinin ölümü. Ve böylece yaşa, özgür ve korkusuz yaşa. Çünkü "başkalarının artık sizin üzerinizde gücü yoktur.
Vicdanınızı itibarınızdan daha çok önemseyin. Çünkü vicdanınız sizsiniz, itibarınız ise başkalarının sizin hakkınızda ne düşündüğüdür. Ve başkalarının ne düşündüğü onların sorunu Mükemmel olmak zorunda değilsin. İnsanlığını onurlandır. Sevdiğim insanların bana yüklediği idealleştirmelere bugün veda ediyorum. Her zaman emre hazır, herkesi memnun eden, hata yapmayan iyi, mükemmel kadın maskesini yavaş yavaş bırakıyorum. Bu, sevgilerini ve hayranlıklarını kaybetme korkusuyla, diğer insanların beklentilerini karşılamak için çeşitli zamanlarda kendini iptal etmek demek.
Başkalarını hayal kırıklığına uğratamamanın kendi sınırlarımıza saygısızlık etmemize ve onların beklentilerinin kölesi olmamıza neden olduğunu anladım. Başkalarının senin hakkında hayal kırıklığına uğramasına izin vermelisin.
     Hafta sonu çok yoğun çalışıyorum diye şöyle bir günlük de olsa tatil yapayım dedim ve aldım başımı Yunanistan’a gittim yanıma da kimseyi almadan üstelik orda bir taverna fırsatı çıktı kaçırır mıyım dedim.
İçimden şarkı söylemek geldi hem Yunanca hem de Türkçe üstelik Yunanlı çalgıcılar benim şarkımı çalmayı bilmiyorlar eee bende söylemeyi bilmiyordum zaten ama ben öncelikle çok keyif aldım ama oldu mu derseniz olmadı ama olsun ben çok mutlu oldum orada olan Yunanlı ve Türklerde beni tebrik ettiler. Burada elalem ne der kısmını devreden çıkardım.
  
   Kendine bir iyilik yapar mısın? Başkalarını hayal kırıklığına uğratma korkusunu bırakmaya çalış. Kendinize özgür olma şansı verin ve onların sizden beklentilerini boşa çıkarın.
Şöyle deyin;
Bugün, ihtiyaçlarımı onurlandırarak başkalarını hayal kırıklığına uğratmama izin veriyorum. İçimden bir şey yapmak gelmediğinde kendime HAYIR deme hakkını veriyorum. Sınırlarımı ve kusurlarımı kucaklamaya karar verdim. Gerçek olmaya karar verdim. Gerçek insanlar güzeldir. Hiçbir şey gerçek olmaktan daha harika değildir. Mükemmel olmamıza, kabul edilmemize, herkesi memnun etmemize gerek olmadığını, sadece olduğumuz kişi olmamız gerektiğini anlamamız çok güzel.
Peki, efendim sizde durum nasıl? Egonuz mu size hükmediyor? Yoksa?
Gününüz tam istediğiniz gibi olsun akışta
Güneşte ışığınız olsun efendim
Kendinize ve etrafınıza aşk ve sevgiyle bakın
Selam ve Sevgilerimle
SİZİ SEVİYORUM…
SİZİ SEVİYORUM…
SİZİ SEVİYORUM…