Radyo ve televizyon yayıncılığının bir çınarı daha ebedi yolculuğuna çıktı. Allah rahmet eylesin. Halit Kıvanç tek kanallı dönemin aranan sunucusu idi. Nur içinde yatsın.

1925 yılında İstanbul'da doğan Halit Kıvanç, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Öğrencilik yıllarında Akbaba ve Şut dergilerinde futbol mizahı yapmıştır. Yine Hukuk Fakültesinde öğrenimine devam ederken fakültenin aylık olarak çıkardığı Guguk dergisinde futbol ağırlıklı yazılar yazmıştır.
Öğrenimini tamamladıktan sonra üç ay kadar Siirt’in Kozluk ilçesinde hakimlik yapmıştır. Ardından hakimliği bırakarak İstanbul’a dönmüş ve gazeteciliğe başlamıştır. Bir yandan da avukatlık stajını tamamlayarak birkaç davada avukatlık yapmıştır. Ancak hem hakimlik hem avukatlık karakterine uymadığı için gazetecilikte karar kılmıştır.
Yeni İstanbul gazetesinin sahibi Habib Edip Törehan’ın çıkardığı Türkiye Spor gazetesinde görev almaya başlamıştır. Ekip arkadaşlarıyla birlikte dönüşümlü olarak gazetenin müdürlüğünü de yapmıştır. Milliyet, Tercüman, Hürriyet başta olmak üzere değişik gazete ve dergilerde yazar ve yönetici olarak görev almıştır.
Otuz yaşında iken Bülbin Hanım'la evlenmiş ve bir oğulları dünyaya gelmiştir.
1955 yılından itibaren TRT’de radyo sunuculuğuna başlamıştır. Bir yıl sonra ise spor spikerliğini üstlenmiştir. İlk sunduğu maç Fenerbahçe-Dinamo Moskova maçı olmuştur. Radyonun yanısıra televizyonda da spor spikerliği yapmıştır. On adet FIFA Dünya Kupası finalini radyo ve televizyondan nakletmiştir. Brezilya Milli Takımı'nın ilk defa dünya şampiyona olduğu 1958 yılında daha 17 yaşında yedek oyuncu iken Pele ile röportaj yapmıştır. Bu nedenle Pele’nin Halit Kıvanç tarafından keşfedildiği söylenir.
Kıvanç 1963'te İngiltere'ye gitmiş 1 yıl süreyle BBC radyosunun Türkçe servisinde çalışmıştır.
1960'larda iki futbol plağı yayımlayarak spor plakları alanında öncülük etmiştir. Plakların ilkinde Fenerbahçe’nin attığı goller, ikincisinde ise ağırlıklı olarak Metin Oktay’ın attığı gollerin anlatımına yer verilmiştir.
Halit Kıvanç, 1983 yılında Cumhurbaşkanlığı Kupası maçını sunarak spor spikerliğini bırakmıştır. 2004 yılında Futbol Bir Aşk kitabını yayınlamıştır.
Uzun yıllar 23 Nisanlarda TRT Çocuk Şenliği programlarını sunmuş, aslında bu programların yaratıcısı olmuştur.
2005'te sunuculukta 50. yılı nedeniyle onuruna bir kutlama yapılmıştır. Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin düzenlediği değişik yarışmalarda 200’den fazla ödül almıştır.
Koyu Fenerbahçeli olan Halit Kıvanç efsanenin 100 yılı ve Efsanenin Yeni Yüzyılı isimli programları yapmıştır.
2012 yılından itibaren NTV radyoda pazar sabahları "Mikrofonda Halit Kıvanç" adlı radyo programını sunmuştur. Ayrıca aynı kanalın televizyonunda pazar günleri Halit Kıvanç'la Ustalarda Futbol Bir Aşk adlı programları gerçekleştirmiştir.
Halit Kıvanç, 25 Ekim Salı günü 97 yaşında hayata gözlerini yummuş ve geçtiğimiz perşembe günü ebedi yolculuğuna uğurlanmıştır.
O kadar çok eser bırakmıştır ki, hep gülümseyen, her zaman pozitif duran bir duayen olarak ebediyen anılacaktır.