Akşam ana haber bültenleri gazetelerin üçüncü sayfalarından ibaret hale geldi.

Arama motorlarına cinayet haberleri anahtar kelimesini girdiğiniz zaman 6.5 milyondan fazla haber sitesi çıkıyor. Son bir haftada meydana gelen olaylar dikkate alınırsa sokakların artık tekin olmadığı gün gibi ortaya çıkıyor. Bir hafta içinde meydana gelen olaylar çözümün de içinde olduğunu gösteriyor.
34 yaşındaki Emine Cin, sokakta yürüdüğü sırada eşi Levent Cin tarafından silahlı saldırıya uğradı. Kadın kanlar içerisinde yere yığılırken, saldırgan Levent Cin bir araca binerek olay yerinden kaçtı. Silah seslerini duyan çevredeki vatandaşlar, kadının yardımına koşarken, durumu polis ve sağlık ekiplerine de haber verdi. Emine Cin hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Eşini öldürdükten sonra olay yerinden kaçan şüpheli Levent Cin karakola giderek teslim oldu. Öte yandan saldırgan Levent Cin'in, çok sayıda suç kaydı olduğu öğrenildi. Peki sokakta ne işi vardı?
Beyoğlu’nda hırsızlar girdikleri evde uyuyan kadının kolundaki bilezikleri çalmaya çalıştı. Daha sonra uyanan kadınla bir süre arbede yaşayan hırsızlar kadını darp edip boğazını kesti. Kadın hayatını kaybederken hırsızlar bilezikleri çalarak kayıplara karıştı. Olayın ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nce gerçekleştirilen çalışmalarda, şüphelinin daha önceden de poliste suç kaydı bulunan Baran Ü. olduğu belirlendi. Öldürülen kadının komşusu olduğu tespit edilen Baran Ü.'nün, cinayetin hemen ardından üstünündeki elbiseleri değiştirip, iş yerine uğradığı ardından Hasköy'de bulunan bir kuyumcuya gittiği tespit edildi. Suçlu ama sokakta geziyor.
Düzce’nin Gümüşova ilçesinde kahvede oyun sırasında çıkan kavgada Nevzat Karadeniz tabancasını ateşleyerek İrfan Bıçakçı’yı vurdu. Olayı duyarak kahveye gelen Gümüşova Yeni Mahalle Muhtarı Ziya Bıçakçı da Nevzat Karadeniz’i vurdu. Bıçakçı ve Karadeniz yaşamlarını yitirirken Ziya Bıçakçı gözaltına alındı. Hem de muhtar. Ama potansiyel suçlu.
Ankara'nın Mamak ilçesinde yol verme kavgasında iki kardeş silahla öldürüldü, şüpheli dede ve torunu gözaltına alındı. Önce geçsen ne olacak, sonra geçsen ne olacak.
Silivri'de Komiser Yardımcısı Alim Nar'ı şehit eden şüphelilerin Avcılar'da işlenen Recep Esvet cinayetinin şüphelileri olduğu ortaya çıktı. Polis ekiplerince uzun zamandır aranan Turan Taş, oğlu Nihat Taş ve onların gizlenmesine yardım eden Can Erseven gözaltına alındı. Şüpheli oldukları, arandıkları halde uzun süredir ortalıkta gezmeleri garip değil mi?
Kan donduran olay İzmir'in Bornova ilçesinde meydana geldi. Ayakkabı atölyesi sahibi iki çocuk annesi 52 yaşındaki Hülya Şellavcı Y., iş yerinde başından vurulmuş halde ölü bulundu. Hülya Şellavcı Y.'nin kendisi gibi 2 çocuğu olan K.Y. ile 6 ay önce evlendiği, bir süredir ayrı yaşayan çiftin boşanma aşamasında olduğu öğrenildi. Öte yandan, Hülya Şellavcı Y.'nin tehdit edildiği gerekçesiyle hakkında 4 kez suç duyurusunda bulunduğu K.Y. için uzaklaştırma kararı aldırdığı ifade edildi. Tehdit etmiş ise tutuklu olması gerekmez mi?