Ağzındaki baklayı çıkarmak da buna yakın bir deyim ama eteklerindeki taşlar sonradan görme siyasetçilerin söylem ve eylemlerine daha çok uyuyor.

Ustalık dönemi diye nitelendirilen son dönemde, iktidar partisinin sonradan görme siyasi aktörleri eteklerindeki taşları bir türlü tutamıyorlar. Meydan o kadar genişledi ki yakında bu cumhuriyet kötü bir rejim artık şeriat istiyoruz diyecekler. İnsanımızın bunları algılaması, unutmaması, memleketin, kendilerinin, çocuklarının ve torunlarının geleceği için büyük önem taşıyor. İnsanımız, kendi gerçeğini yaşayabileceği, kimseden çekinmeden, açık seçik içinden gelenleri yaşabileceği bir memleket istiyorsa, artık bu zırvalayan kimliklerin hepsinin de aynı çizgide olduklarını görmesi gerekiyor.
Bakın bir zamanlar iktidar partisinin İstanbul il başkanı ne demişti? AKP sayesinde hepimiz Türk olmaktan kurtulduk. Artık bu bilgilere ulaşmak zor değil. İnternette hepsi var. Bu söylem, eskiden kimlikler inkâr ediliyordu, şimdi artık kimlikler kabul ediliyor şeklinde basit bir ifade değildir. Sürekli takiye yapmak suretiyle kıvıran siyasi iktidarın kifayetsiz muhterisleri, aslında dayanamayıp içinden geçenleri döküyorlar. Çünkü yürütme organı yasama organını çökertti ve yasama artık neredeyse siyasi iktidarın işaretine göre işlev görüyor.
Sonradan görme siyasetçiler şımarınca devlete nasıl düşman yetiştiğini yumurtlayıveriyor. Türkiye Cumhuriyetini Osmanlı İmparatorluğunun reklam arası gösteren iktidar partisi milletvekili vardı. Bu ifade, Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı içinde beslediği kini kusmaktan öte bir ifade değildi. Bu ifadeleri gazetelerde manşet olurken genel başkanı dahil iktidar partisinin hiçbir organı bu zavallı vatan hainini eleştirmemişti.
İktidar erkinin içine daldıkça, laiklikten ve dinsizlikten tutun da barbi bebek giydiren kız çocuklarının evlilik yaşına kadar tonlarca zırva var. Hiçbirisi de kendi içinde tepki görmüyor. Demek ki kanıksanmış veya topluca aynı görüşü paylaşıyorlar.
İktidar partisi mensuplarının genel yapısının Atatürk’ü sevmediği, hatta Atatürk’e kin beslediği bir televizyon programında ayan beyan ortaya çıkıverdi. Feto terör örgütü ile birlik olup, Kemalistleri tasfiye ettiklerini anlatan iktidar partisinin önemli mensuplarından birisini, iktidar partisinden kimse eleştirmedi. Eleştirselerdi ne diyeceklerdi? Boşboğazlık yapmış. Devleti yıkmaya çalışan bir örgüt ile kol kola giren iktidar partisinin hedefinde Atatürkçüler varmış. Yazıklar olsun.
Son olarak iktidar partisinin ağır toplarından biri Türkçeye hafif dokunuş yaptı. Cumhuriyet bizim lügatımızı, alfabemizi, dilimiz, hasılı bütün düşüncemizi yok etmiştir. Türkçe ile bir düşünce üretemeyiz deyiverdi. Bunlar öteden beri Atatürk isminden ve Cumhuriyetten rahatsız olan yobazların söyledikleri ifadeler. Artık iktidar partisinin en tepelerinde de dillendiriliyor. Yobazlar daha açık söylüyorlar. Harf devrimiyle halk bir gecede cahil bırakıldı diyorlar. Alfabenin Arapça olmasını istiyorlar.
Beka zırvasıyla iktidar partisiyle iş birliği yapan Milliyetçi Hareket Patisinden bir eleştirinin gelmemesi son derece ilginç.