Hırsızlık artık doğal hale mi geldi bilinmez ama arttığı kesin.

Yakalananlar da 15-20 defa hırsızlıktan yakalanmış oluyor. Çağ da atladılar. Şeytana pabucunu ters giydirecek işler yapıyorlar. Kökeninde aile, okul ve çevrenin etkileri yatıyor mutlaka. Üzüm üzüme baka baka kararıyor neticede.
Hırsızlık vakalarında düzensiz göçmenlerin rolü de bulunuyor mutlaka. Bununla birlikte kanıksanması ciddi bir tehlike oluşturuyor. Kokuşmuşluk ve kanıksama ne yazık ki hırsızlığı haklı çıkaracak noktaya doğru hızla götürüyor.
Biri eski ama diğerleri bir hafta içinde meydana gelen hırsızlık vakaları, medya kanallarının baş sayfalarına oturuverdi.
Sivas'ta bir evin önündeki akülü çocuk arabasının çalınma anı güvenlik kamerasına yansıdı. Çevrede inceleme yapan polisler çalınan akülü çocuk arabasını yol üzerinde buldu. Çalınan akülü çocuk arabası sahibine teslim edilirken A.Ç'nin yakalanması için çalışma başlatıldı. Bu arada hırsızlık olayı çevredeki bir binanın güvenlik kamerasına yansıdı. Kayıtta, şüphelinin çaldığı akülü çocuk arabasını bir süre iteklemesi daha sonra ise akülü araca binerek olay yerinden uzaklaşması görülüyor. Çalan şahıs belli. Daha önce de vakaları var.
Ümraniye’de bir teknoloji mağazasına giren 3 hırsız, raflarda bulunan yaklaşık 3 milyon lira değerindeki teknolojik ürünleri 3 dakikada çalarak kaçtı. O anlar iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı.
Adana Seyhan’da bir apartmana giren hırsız, ikinci ve beşinci kattaki 2 çocuk bisikletini çaldı. Asansör ile inen hırsızın, bisikletlerden birini sırtına aldığı diğerini ise sürerek kaçtığı belirlendi. Kameraların caydırıcılığını yitirdiği de ne yazık ki tehlike oluşturuyor. Hırsızlara karşı kapan kurmak, domuz kapanı kurmak gibi fikirler gelişiyor.
Cumhurbaşkanlığı Sarayı yerleşkesinde bulunan Millet Camii altındaki depolardan, Erdoğan’ın yurtiçi gezilerinde çocuklara dağıttığı oyuncakların resmi araçlarla çalındığı ortaya çıkmıştı. Adamlar göz göre göre oyuncakları çalıyorlardı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yaşanan oyuncak hırsızlığına ilişkin soruşturmayı tamamladı. Başsavcılık, 5’i saray çalışanı toplam 7 kişi hakkında dava açtı. İddianamede saray çalışanları hakkında “Bina içerisinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında nitelikli hırsızlık” suçundan 26 yıl 3 aya kadar hapis istendi.
İstanbul Esenyurt Çınar Mahallesi'nde 19 Haziran Pazar günü sabah erken saatlerde bir apartman dairesine üç şüpheli girdi. Evden televizyon, bilgisayar monitörü ve bir miktar para çalan hırsızlar bir süre apartman çevresinde bekledi. Sabah uyandıklarında soyulduklarını anlayan evin sahipleri, polis merkezine gitti. Bu durumu fırsat bilen hırsızlar, ikinci kez girdikleri evden bu kez kamyonetin anahtarını da aldı. Çaldıkları eşyaları, ev sahibinin kamyonetine yükleyip kaçtı.
İstanbul'un Başakşehir ilçesinde camiye gelen iki hırsız döşenmek için hazırlanan ve 50 bin lira değerinde olduğu belirtilen elektrik kablolarını çaldı. Güvenlik kameralarını inceleyen Hırsızlık Büro ekipleri, bir araçla camii önüne gelen hırsızların çaldıkları kabloları otomobilin bagajına koyduktan sonra ortadan kaybolduklarını gördü. Hırsızların izini süren polis, yapılan operasyonla Anıl Ş. ve Emre Y.'yi Sultangazi'de gözaltına aldı. Şüphelilerden Anıl Ş.'nin daha önceden 15 kez, Emre Y.'nin ise 14 kez poliste suç kaydının bulunduğu tespit edildi.
Kanun da işe yaramıyor demek ki.