Ülkemiz ne bereketlidir.

Kıymet bilmeyenlerin elinde heba olup gidiyor. Şu çektiğimiz sıkıntılara aslında hiç gerek yok. Tarım, tabiat, tarih ne isterseniz resmen fışkırıyor.
Temel iş “Pazarlama…”
.
Geçen bir yaz gördüm, not almıştım bir kenara.
Aklıma geldi de sizlerle paylaşmak istedim.
Ola ki yurt gezisine gidersiniz, bu sayfayı yanınıza alın.
.
Başlığımız şu:
İllerimiz Neleri İle Ünlü?
ADANA: Pamuk, Adana Kebabı, Çukurova, Anavarza Kalesi, Misis Antik Kenti, Tekir Yaylası, Yaşar Kemal, Sakıp Sabancı.
ADIYAMAN: Nemrut Dağı, Besni Üzümü, Pirin-Gümüşkaya Mağaraları, Kâhta Çayı
AĞRI: Ağrı Dağı, İshak Paşa Sarayı, Balık Gölü, Göktaşı Çukuru, Gürbulak Sınır Kapısı, Günbuldu Mağaraları.
AFYON: Haşhaş, Kaymak, Afyon Sucuğu, Afyon Mermeri, Çağlayan Mesire Yeri, İscehisar Kayalıkları, Bayat Kilimleri, Hüdai, Gazlıgöl, Dinar ve Sandıklı Kaplıcaları.
AKSARAY: Ihlara Vadisi, Eğri Minare, Yılanlı Kilise, Sultanhanı ve Ağzıkarahan Kervansarayları, Acemhöyük, Manastır Vadisi, Antik Nora Şehri.
AMASYA: Amasya Elması, Borabay Gölü, Amasya Kalesi, Kral Kaya Mezarları, Ahşap Amasya Evleri, Darüşşifa (Akıl hastalarının müzik ve su sesiyle tedavi edildiği ilk yer), Şehzadeler Şehri.
ANKARA: Ankara Kalesi, Anıtkabir, Tiftik Keçisi (Ankara Keçisi), Hacı Bayram Veli Türbesi, August Tapınağı, Roma Hamamı, Gordion (Frigyanın Başkenti), Atakule, Karum İş Merkezi, Kızılcahamam-Ayaş Kaplıcaları, Beypazarı Evleri.
ANTALYA: Düden-Kurşunlu-Manavgat Şelaleleri, Dim-Damlataş-Karain Mağaraları, Olimpos-Beydağları-Köprülü Kanyon Milli Parkları, Konyaaltı-Lara-Patara Plajları. Turunçgil ve Seracılık Üretimi ile Alanya, Side, Manavgat, Kemer, Kalkan, Kaş Gibi Turizm Merkezleri, Tarihi Kaleiçi Evleri. Altın Portakal Film Yarışması, Kesme Çiçek Üretimi, Aspendos, Perge, Fhaselis, Termessos, Olympos Antik Kentleri.
ARDAHAN: Kaşar Peyniri, Çıldır Gölü
ARTVİN: Boğa Güreşleri, Barhal Kilisesi, Sarp Sınır Kapısı, Çoruh Nehri, Karagöl - Sahara ve Hatilla Vadisi Milli Parkları.
AYDIN: Deve Güreşleri, Büyük Menderes Nehri, Afrodisias-Milet-Didim-Priene Antik Kentleri ile Kuşadası, Aydın İnciri, Dilek Yarımadası Milli Parkı.
BALIKESİR: Susurluk Ayranı ve Tostu, Manyas Gölü ve Manyas Yoğurdu, Ayvalık ve Edremit Zeytini, Kaz Dağları Milli Parkı, Bor mineralleri, Gönen-Manyas-Burhaniye Kaplıcaları, Kaz Dağları Sarıkız Şenlikleri, Şahin Deresi Kanyonu, Sütüven Şelalesi, Ayvalık-Altınoluk-Akçay-Ören Turizm Merkezleri, Hasanboğuldu, Tahtakuşlar Etnografya Müzesi, Balıkesir Kolonyası.
BARTIN: Amasra Kalesi, İnkum Plajı. BATMAN: Hasankeyf Türbesi ve Kalesi.
BAYBURT: Bayburt Kalesi, Şehit Osman Türbesi, Aydıntepe Yeraltı Şehri, Sırakayalar Şelalesi.
BOLU: Yedi Göller, Abant, Gölcük, Sünnet Gölleri, Mudurnu ve Göynük’ün Tarihi Ahşap Evleri, Kartalkaya Kış Sporları Merkezi, Mengen’in Aşçıları, Akkaya Travertenleri, Seben Kaya Evleri, Seben Elması, Aladağ Yaylaları, Mudurnu’nun Sarot ve Babas Kaplıcaları.
BURDUR: Sagalassos Antik Kenti, İnsuyu Mağarası, Burdur ve Salda Gölleri.
BURSA:
Yeşil Türbe, Ulu Cami, Kozahan, İznik Çinileri, Cumalıkızık Köyü ve Evleri. Uludağ Milli Parkı, Kestane Şekeri, Şeftali, Bıçak, Havlu. Gemlik ve Mudanya nın Zeytini, İnegöl Köftesi, Çekirge-Oylat Kaplıcaları. İskender Kebabı, İnkaya Çınarı, Mihaliç Peyniri, İznik Gölü, Emsali zor bulunan IRGANDI Köprü, Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbesi, Emirsultan Türbesi, Molla Gürani Türbesi, Molla Fenari Türbesi, Karagöz ve Hacivat, Üftade Türbesi. Hisar ve Orta Pazar mahallelerindeki surlar ve Osmanlının Bursa ya ilk girdiği Kapı (Saltanat Kapı).
BİLECİK: Şeyh Edebali ve Ertuğrul Gazi Türbeleri, Saat Kulesi, Türk Büyükleri Platformu, Osmanlının Kuruluş Yeri Söğüt İlçesi, Mermer Üretimi ve Bozüyük Seramiği
BİNGÖL: Kös Kaplıcası, Soğuksu Mesiresi, Buzul Gölleri, Kiğı Kalesi, Yüzen Ada (Turnalar Gölü), Kartal (Karakuş) Halkoyunu
BİTLİS: Nemrut Dağı, Nemrut Krater Gölü, Ahlat Kümbetleri, Tütün Üretimi, Süphan Dağı, Adilcevaz Kalesi, İhlasiye Medresesi, El-Aman Kervansarayı, Ahlat Selçuklu Mezarlığı, Beş Minare (Şerefiye, Kalealtı, Ulu, Meydan ve Gökmeydan Camileri)
ÇANAKKALE: Gökçeada ve Bozcaada, Truva ve Assos Antik Kentleri, Gelibolu Şehitler Milli Parkı, Adatepe ve Çetmi (Yeşilyurt) Köyleri, Ton Balık Konservesi, Gelibolu Tuzlu Sardalye Konservesi, Bayramiç Beyazı, Lapseki kirazı, Kepez Kayısısı, Çan Seramik Üretimi, Peynir Helvası ve Ezine Peyniri.
ÇANKIRI: Çankırı Kalesi, Taşmescit, Bülbül Pınarı Dinlenme Yeri, Kayatuzu Üretimi
ÇORUM: Yazılıkaya, Hattusaş, Alacahöyük Ören Yeri, Çorum Leblebisi ve Saat Kulesi
DENİZLİ: Pamukkale Travertenleri, Hierapolis Antik Kenti, Buldan Bezi, Havlu ve Bornoz Üretimi, Güney Şelalesi, Karahayıt Kaplıcaları, Kızıldere Jeotermal Kaynağı, Denizli Horozu
DİYARBAKIR: Diyarbakır Karpuzu, Malabadi Köprüsü, Diyarbakır Surları, Ergani Bakırı, Behrampaşa Camii, Delilo Halkoyunu, Deliller Hanı, Diyarbakır Sokakları, (Küçeler) Hilar Kayalıkları, Çermik Kaplıcası, Meryem Ana Kilisesi, Sarı Saltık Türbesi
DÜZCE: Samandere, Güzeldere, Aydınpınar, Sarıyayla, Saklıkent ve Aktaş Şelaleleri, Fakıllı, Sarıkaya ve Aksu Mağaraları, Akçakoca Turizm Merkezi, Efteni Gölü ve Kaplıcası, Konuralp Müzesi, Sakarca, Topuk, Kardüz, Odayeri, Torkul Yaylaları
EDİRNE: Selimiye Camii, Rüstempaşa Kervansarayı, Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Ayçiçeği-Pirinç ve Beyaz Peynir Üretimi, Uzunköprü.
ELAZIĞ: Harput Kalesi ve Şehri, Keban Baraj Gölü, Hazar Gölü, Buzluk Mağarası, Çaydaçıra Halkoyunu, Ağın Kaplıcası, Hazarbaba Kayak Merkezi, Arap Baba Türbesi
ERZURUM: Palandöken Kayak Merkezi, Çifte Minareli Medrese, Tortum Şelalesi, Oltu Taşı, Aziziye Tabyaları, Üç Kümbetler, Çağ Kebabı, Tepsi Minare (Saat Kulesi), Erzurum Kalesi, Rüstem Paşa Bedesteni, Erzurum Kongresi Binası, Çobandede Köprüsü, Narman Peribacaları.
.
Şimdilik bu kadar kalanlarını haftaya cumartesi yayınlarım.
 
***
DEVLETLEŞTİRİLSİN
Bayramda gittik Bozcaada’ya.
Yıllardır araba ile geçiş konusunda zaten sıkıntı oldukça büyük.
Biz de Geyikli İskelesinde bıraktık arabamızı, geçtik karşıya.
.
Gestaş bayram dolayısı ile her saat başı feribot koyarak hizmet vermeye çalışmış.
Eyvallah.
Ama eksik var.
.
Geyikliden saat 21.00’den sonra feribot yok.
22.00’den sonra Bozcaada’dan yok.
.
Hayda!
.
Denizyolları, Demiryolları, Havayolları, Doğalgaz, Elektrik, Su, Telefon kurumları, tüneller, otoyollar, köprüler gibi halkın yararına olan yapılar devletten ayrı tutulamaz.
Bunlar kamu yararına çalışacak olan kurumlardır.
.
Kar amaçlı değildir.
.
Bunları satarsanız şirketin inisiyatifine bağlı kalırsınız.
.
Bayramda saat 21.00’den sonra Bozcaada’ya ulaşamaz,
Devletin Köprüsünden bedava geçerken, şirketin köprüsünden pahalı diye geçemez,
Havaalanınız olduğu halde İstanbul’a, İzmir’e, Antalya’ya uçamazsınız.
.
Bu iktidarın becereceğini sanmıyorum ancak, iktidara yeni gelen olursa onlardan şunu diliyorum:
Derhal bu kurumlar ve yapılar devletleştirilsin.
Halk şirketlere mahkûm edilmesin…
 
***
ÖLENE KADAR
Liderlerin açıklamalarına bakarak “siyasette yumuşama yaşanacak” diye sevinirken, Ümit Özdağ İçişleri Bakanını düelloya çağırdı.
.
Şunca yıllık hayatımda böyle bir şey görmedim.
.
Özdağ ayrıca “Bu iş birimizden biri ölene kadar devam edecek” dedi.
.
Soylu’nun kendisine yönelik: “Asla kabul etmem, adam yerine, insan yerine koymam. Hayvandan aşağı biridir. Soros çocuğudur. Operasyon çocuğudur. Haysiyetsiz adam” demişti.
.
Bunun üzerine Özdağ, Soylu’yu dün İçişleri Bakanlığı önüne: Süleyman, ben yarın saat 11.00'de tek başıma ve silahsız İçişleri Bakanlığı önünde olacağım. Zerre kadar cesaretin varsa beni şerefli Türk polisinin arkasına saklanmadan bakanlık kapısında bekle. Kimin ne çocuğu olduğunu orada bütün Türk milleti görecek. Süleyman, heyecanlanma. Ben tek başıma geliyorum. Birçoğu benim akademide, istihbaratta öğrencim olmuş sevgili polis kardeşlerimin arkasına saklanma. Ben parti genel başkanı olarak gelmiyorum. Bu iş seninle benim aramda. Yarın karşıma çıkmaya cesaret edemezsen seni başka yerde bulurum.” diyerek çağırmıştı.
.
Siyaset yapanların sokak ağzı ile konuşmaları, kavga etmeleri bize yakışıyor mu?
.
Sığınmacılardan bahsederken sürekli kavga ettiklerini, düzeni bozduklarını tartışan iki siyasinin kavgası hiç hoş olmadı.
Temennimiz bir an önce bir araya gelerek sorunu halletmeleri…