Cumhuriyet ve değerleriyle sorunlu olan iktidarın Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, iktidara geldiklerinden bu yana milletin yüreğini ezmeye devam ediyor.

Cumhuriyet ve değerleriyle sorunlu olan iktidarın Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, iktidara geldiklerinden bu yana milletin yüreğini ezmeye devam ediyor. Milli bayramları kerhen kutlayan veya kutlamamak için yan çizen eylemleri millet görüyor artık.
Zaten ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz diye çok güçlü bir atasözü vardır. Takiyye adı verilen bir kavramı da unutmamak lazım.
İktidar sahipleri, iktidara geldikten bu yana en önemli Milli Bayramı nasıl kutlamışlar, bazı bayramlardan hatırlamakta fayda var.
29 Ekim 2003
Türban gölgesinde geçen 29 Ekim davetinden Cumhurbaşkanı Sezer, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, önemli açıklamalarda bulundular. Sezer, uygulamasını savunurken, Erdoğan Cumhurbaşkanı'nı eleştirdi, Orgeneral Özkök ise Sezer'e tam destek verdi. İktidarın daha ilk yılında millet ortadan bölünmüş oldu.
29 Ekim 2004
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 81. yıldönümü, tüm yurtta, KKTC'de ve dış temsilciliklerdeki törenlerle kutlanıyor. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, saat 13.00'te Kara Harp Okulu eğitim arazisinden 21 pare top atışının yapılması ile başladı. Ulus, TBMM, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve diğer kuruluşlar adına çelenkler konuldu.
29 Ekim 2005
Kayseri'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını 1 gün önce yaptırıp, daha sonra kutlama yaptırmadığı iddia edilen okul müdürü hakkında soruşturma açıldı. Dinci hareketler başlamış oldu.
Devlet erkânının nasıl kutladığına dair, gazete bilgileri ne yazık ki internetten kaldırılmış.
29 Ekim 2006
Cumhuriyetin 83'üncü yılı yurt çapında etkinliklerle kutlanırken, törenlerde "laiklik" vurgusu ön plana çıktı. Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Ankara'da düzenlenen törenler, Anıtkabir'de başladı. Törende Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal hazır bulundu.
29 Ekim 2007
Cumhurbaşkanı Gül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Nedeniyle Çankaya Köşkü'nde, 13.30'da Düzenlenecek Resepsiyon İçin Bakan ve Milletvekilleri ile Devlet Erkanına Eşsiz Davetiye Gönderirken, Sanatçılara, Sivil Toplum ve Medya Temsilcilerine 30 Ekim'de Saat 19.00'daki İkinci Resepsiyon İçin Eşli Davetiye Gönderdi.
29 Ekim 2008
Fener alayı gibi bir etkinlik olmayacak mı?” sorusuna, Hayır deniyor. Çünkü Ankara Emniyet Müdürlüğü, trafik aksıyor gerekçesiyle bu tür etkinliklere izin vermiyor. Başbakan bir yerden bir yere giderken trafik aksamıyor da fener alayı düzenlenince mi aksıyor? Eskiden yandaş olmayan bir gazetenin köşe yazısından alınmıştır.
29 Ekim 2020
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’yla ilgili genelgede, "Vali/Kaymakam tarafından onaylanan tören ve kutlama programı dışında başkaca bir kurum/kuruluş tarafından program düzenlenmesine müsaade edilmeyecek" denildi.
Cumhurbaşkanı Malatya’da kongre yaptı. Korona izne çıkmıştı. Cumhuriyet Bayramında yine görev başında. Eskiden bu salgın yoktu ama cumhuriyetin değerlerini azaltmak için bir şeyler bulunuyordu.