Ülkemizin güzide partisi İYİ Parti bugün 3 yaşını dolduruyor. Allah ömrünü uzun etsin. Milletin ve memleketin hizmetinde uzun ömürlü bir parti olsun.

Ülkemizin güzide partisi İYİ Parti bugün 3 yaşını dolduruyor. Allah ömrünü uzun etsin. Milletin ve memleketin hizmetinde uzun ömürlü bir parti olsun.
Günler su gibi akıp geçiyor. Daha dün gibi. Karartılan otel salonlarından GÜNEŞ gibi doğan İYİ Parti, milletin umudu olmayı başardı bile.
1 Nisan 2018’de, Türkiye’de emsali görülmemiş bir görkemle Birinci Olağanüstü Kurultayını gerçekleştirmişti. Ankara’ya adeta bir insan seli akmıştı. İşin doğrusu maya tutmuş, Türk Milleti umudu İYİ Partiye sarılmıştı.
On binlerce gönüllünün katılımıyla gerçekleşen Kurultay iktidar ve yandaşlarının uykularını kaçırınca, yandaş partinin lideri 26 ağustosta erken seçim yapalım deyiverdi. Maksat İYİ Partiyi daha teşkilatlanmadan gömmekti. Ancak şu gerçeği göremediler büyük ihtimalle. Kurultaya gelenler, cebinden para ödeyip gelen gönüllülerdi. Bu gönüllü ordusu büyümeye devam ediyor.
Ekonominin çöktüğünü hemen herkes biliyordu. Vatandaş hissetmeden iktidar partisi de seçimi erkene almalıydı ve çok daha erkene alıverdi.
İYİ Partinin seçimlere girmesini önlemek için çevrilen entrikalar da boşa çıkartılmıştır. Burada CHP’nin oynadığı rol, gerçekten takdire şayandır. Netice itibariyle ittifaklarla gidilen seçimde İYİ Parti, meclise giriverdi. Milletin gün sesi oluyor artık. Salı günkü Meclis Gurup Toplantılarını, Genel Başkan Meral AKŞENER’in konuşmalarını millet iple çekiyor artık.
Bir yerde klasikler bozuldu. İYİ Parti meclis aritmetiğinden ziyade, siyasetin karakterini, kimyasını değiştirmeye başladı ve değiştirmeye devam ediyor.
Bir yılda 2 tane büyük kurultay gerçekleştirmek, koltuğuna Japon yapıştırıcıyla yapışmış liderler için demokrasi dersi oldu.
16 seneden beri girdikleri seçimlerin tamamını kaybeden muhalefet partisi liderleri, seçimlerden sonra yaptıkları konuşmaların hepsinde seçimden başarıyla çıktıklarını dile getiriyorlardı. Meral AKŞENER ise, başarılı olamadım diye istifasını veriverdi. Demokrasi adına takdire şayan bir davranış gösterdi. Allah milletin hizmetinde eksikliğini vermesin. Siyasetin kendisinden öğreneceği çok işler var.
İYİ Parti Türk siyasi tarihine yeni bir yüz, yeni bir vizyon, yeni bir bakış açısı kazandırmıştır. Vatan haini ve bölücü olmayan herkese hangi siyasi çizgiden olursa olsun kapılarını açan İYİ Parti, kurulduktan çok kısa süre sonra girdiği seçimlerde meclise girmiştir. Millete bıkkınlık veren AKP-CHP-MHP üçgenini bozmuştur.
Partiye gelenlerin eski alışkanlıklarını sürdürmeleri zaman zaman sorunlar yaratıyor olsa da, Parti kimliği güçlendikçe bu sorunlar ortadan kalkıyor. İYİ Parti milletin gönlünde sürekli büyüyor. Kamuoyu anketleri de oy oranı artan tek partinin İYİ Parti olduğunu gösteriyor. Hiçbir siyasi hareketin devamı veya arka bahçesi olmadıklarını sokaktaki vatandaş biliyor artık.
Siyasette bazen bir gün çok uzun zaman sayılabilir. Bazen de uzun yıllar bir arpa boyu yol alamamak da vardır. Çekirdeğini, vizyonunu ve misyonunu güçlü temeller üzerine tesis etmiş olan İYİ Parti, uzun yıllar milletin hizmetinde olacağını ispatladı artık. Genel Başkanıyla birlikte milletin gönlüne girmiş, yarınlara dair milletin umutlarını güçlendirmiştir.