.

Meydan geniş olunca ağzı olan konuşuyor. Yandaş medya, Nesrin Topkapı’ya taş çıkartıyor. Rüzgâr nereden eserse atlayıp gidiyorlar. Memlekette hiçbir sorun yokmuş gibi, yağlandıra ballandıra yerli arabanın tamponunu, lambasını gösteriyorlar. Yazık günah. Medya kamu görevi yapar bir yerde. Kamuyu aldatma, yanıltma görevi olmamalıdır.
Mazotlu bir otomobilin motoru tam tamına 2000 parçadan oluşmaktadır. Yürüyen aksamı da bir o kadar parçadan oluşur. İnsan sormaz mı bu arabanın fabrikası nerde diye.
Son günlerde Kanal İstanbul aldı başını gidiyor. Memleketin tam 500 milyar dolar borcu var. Dış borçları insan başına böldüğünüz zaman milli gelir Afrika ülkeleri seviyesine düşüyor. Devlet İstatistik Enstitüsünün rakamlarına göre açlık sınırı olan rakamlara asgari ücret pazarlığı yapılıyor. Efendim devletin kesesinden para çıkmayacakmış. Osmangazi, Yavuz Sultan Selim köprüleri, Marmaray, İstanbul-İzmir otobanında da devletin kesesinden para çıkmamıştı. Şimdi nasıl çıkıyor? Osmangazi köprüsünden geçmeyen araçlar için ödenen para 300 milyon doların üzerinde. Marmaray ha keza. Üçüncü köprüden otobüsler geçmemek için Esenler otogarından öteye servis koymak zorunda kaldılar. Geçmeyen araçların bedelini de yine millet ödüyor.
Hangi uzmanlar öneriyorsa Kanal İstanbul için de iktidar ısrar ediyor. Önce uzmanların geçmişine bakmak lazım. Kalite var mı? Şirketler insan alırken bile yeteneğine ve bilgisine bakıyor insanın. ÇED raporu hazırlaması için görev verilen şirket, rüşvet almaktan cezası olan bir şirket. Belli ki, rica üzerine istenen şekilde rapor hazırlattırılacak.
Bakın Kanal İstanbul yanlısı, iktidar yanlısı bir uzman ne diyor?
Kanal İstanbul ile ilgili ÇED raporunda denizle ilgili bölüme destek veren raporu hazırlayan enstitüde görevli Dr. Yavuz Örnek, projeyi savunarak Karadeniz'de patlama olabileceğini ve bu yüzden Kanal İstanbul'un gerekli olduğunu söyledi. Yavuz Örnek daha önce de Nuh Peygamber'in cep telefonu olduğunu iddia etmesiyle gündeme gelmişti. Karadeniz’in altında patlama olabileceğini, patlamada İstanbul Boğazının da yıkılacağını ve Kanal İstanbul’un bunun için şart olduğunu iddia eden Örnek, "Ancak patlamada Kanal İstanbul da yıkılır” dedi.
Diğer bir ifadeyle, kendi tezini de çürütmüş oluverdi. Normal değil mi? Normal olmayan insanlar, ÇED raporu hazırlıyorlar. Yazıklar olsun.
Memlekette bilginin değeri artmadıkça, sallayan çok olacak. Bilenlerin sesi çıkmadıkça sallayan çok daha fazla olacak. Bakın nasıl?
TBMM İnsan Hakları Komisyonu’nda konuşan AKP’li İhsan Şener, insanın kanını donduran açıklamalar yaptı. Ordu Milletvekili ve İnkilap tarihi doktorası olan İhsan Şener, Yunan Ordusunun Ege’de savaşmadığını ve Türk şehitliklerinin sembolik olduğunu söyleyerek, bütün bunlar Ankara’daki yönetimin meşruluğunu göstermek için yapıldı iddiasına bulundu.
Ne demeli? İktidarın gözdeleri böyle.