.

MEVLİD KANDİLİ
 
Dün Peygamberimizin Doğum Günü, Mevlit Kandili idi. Umarım edilen bütün dualar, kılınan kandil namazları kabul olur.
Yarın Atatürk’ün vefatının 81. Yıldönümü. Diyanette öteden beri bir şeyler oluyor ve özellikle milli bayramlarda Cuma hutbelerinde bir türlü adından bahsedilmiyor.
Neyse, Mevlit Kandillerini uzun süre Hicri Takvime göre mesaj ve camilerde okutulan mevlidi şeriflerle icra ediyorduk. Ancak Kutlu Doğum Haftaları münasebetiyle acayip organizasyonlar yapıyordu bu diyanet işleri. Artık hatırlamak zor değil:
Tarih: 15 Nisan 2012
Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığınca "Hz. Peygamber Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku" temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğinin Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu'nda yapılan İstanbul programının açılışında yaptığı konuşmada, Hazreti Muhammed'in, sevginin peygamberi, şefkatin, muhabbetin peygamberi olduğunu söyledi.
Tarih: 14 Nisan 2013
Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde, konuşmasına "Rahman ve rahim olan Allah'ın adıyla" diyerek başladı.
Tarih: 13 Nisan 2014
Başbakan Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca düzenlenen "Kutlu Doğum Haftası" programındaki konuşmasına besmeleyle başladı.
Tarih: 12 Nisan 2015
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" temalı Kutlu Doğum Programı'nda yaptığı konuşmada, "DEAŞ gibi terör örgütlerinin yol açtığı tahribat, İslam düşmanlarının bile çabalarını geride bırakmış durumda.
Programın sonunda, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Cumhuraşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu'nu sahneye davet ederek, gül verdi.
Tarih: 14 Nisan 2016
Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığınca Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen ''Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet'' temalı Kutlu Doğum Programı'nda yaptığı konuşmada, bu yıl Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin temasının tevhid ve vahdet olarak belirlendiğini anımsatarak, "Tevhid, yani Yaradan'ın birliği. İhlas Suresi'nde ifade edildiği gibi 'De ki o Allah'tır, birdir, Allah eksiksizdir ifadelerini kullandı.
Tarih: 24 Nis 2017
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Kutlu Doğum’ programına katıldı.
Tarih: 17 Kas 2018
Diyanet İşleri Başkanlığının sayfası: Bu hafta geçen senelerde "Kutlu Doğum Haftası" adıyla 20 Nisan'da kutlanırdı. 2017 yılından itibaren "Mevlid-i Nebi Haftası" adıyla Mevlid Kandiline denk gelen haftada kutlanmaya başlandı.
Tarih: 7 Kasım 2019
Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen Mevlid-i Nebi Haftası açılış programı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yarın İstanbul’da yapılacak.
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri pek şenlikli geçerdi. Birçoğunun youtube’da videoları var. Salya sümük ağlayarak ne olur dön, seni çok özledik diyen bakanlar, belediye başkanları var. İnşallah Mevlit Kandilinde herkesten çok dua edip af dilemişlerdir. Malum kanun cezalarını vermiyor.
Kandilimiz Mübarek olsun.