Açlık sınırı Haziran ayında yüzde 6,2 artışla 6.391 TL'ye yükselirken, “Her şeyin fiyatını artıracaksanız asgari ücrete dokunmayın. Sizin sayenizde maaşa zam geldikçe fakirleşen tek milletiz” diyen vatandaşlar enflasyon sorununa kalıcı çözüm bulunmasını bekliyor.  

Asgari ücret zammı sosyal medyada gündem olurken, kullanıcılar şu değerlendirmelerde bulundu:

B:
“Zam demek kiraların artması demek ben 4 bin kira verip 250 lirayla geçinmek istemiyorum. Zam değil alım gücü yükselsin artık.”

K:
“Maaşa zam yapılınca daha da fakirleşen tek ülkeyiz.”

C:
“Asgari ücret artışına güvenip borç batağına saplanmışımdır.”

P:
“Asgari Ücret ile çalışıp; her gün türlü türlü gıda, temizlik maddesini raflara özenle dizen bir market çalışanı, akşam evine eli boş dönerken ne hisseder hiç düşündünüz mü?”

Z:
“Müjde lafını duyup korkan tek milletiz.”

B:
“Her şeyin fiyatını kat kat arttıracaksanız asgari ücreti yükseltmeyin.”

Ö.D.B:
“Zam gelmesin alım gücü yükselsin enflasyon düşsün.”

M:
“Simit 3TL,çay 2TL, 4 kişilik aile 1günde 3 öğün 60, 30:1.800 TL. Kira:1.500 TL. Elektrik, su, telefon, doğalgaz: 1000 TL . Toplam 4.300 TL. Asgari ücret 4.250 TL. İnsanca bir yaşam için, dik baş tok karın mutlu yarınlar için asgari ücret net 7.500 TL olmalı.”

S.B:
“Maaşlara enflasyon farkı ödemek; övünülecek bir şey değil, utanılacak bir şey.”

İ.G:
“Asgari ücret 2021 de 305 dolar ediyordu bugün 305 dolar olsa 17 den dolar hesaplasan 5485 TL yapıyor yani 5485 den aşağısı zaten zam değil.”

C.B:
“Asgari ücret yeniden artırılırsa mevcut hiperenflasyon sorunumuz daha da derinleşecek. Kabus gibi günler göreceğiz, bunu öngörmek zor değil. Artık orta gelir tuzağındaki bir ülke değil, yoksul umutsuz ve çaresiz bir ülkeyiz.”

K:
“Yoksulluk sınırı 20 bin küsur olmuş halen 10 bin lirayı maaş olarak gören var.”

Y:
“Arkadaşlar bir teknoloji şirketinde çalışıyorum her şeye zam geldi bu sabah itibarıyla bilginiz olsun asgari ücret artacak diye boşuna sevinmeyin.”

B:
“Asgari ücret 8000 liradan aşağı olmamalı. Kira, elektrik, su, internet, aidat denilince hesap ortada. Köleleşmeye hayır.”

Mine Tarım