Yıllardır Assos’ta yaşayan, yaprak üstüne minyatür çalışmalarıyla tanınan Hülya Kalaycı Unutur’un “Yapraklarda Troya Efsanesi” sergisinin 2’ncisi açıldı.
25 Haziran 2019 tarihinde Troya Müzesi’nde birincisi düzenlenen, sergi süresince sanatseverlerin ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği sergi yeniden sanatseverlerle buluştu. Kuruması 1,5 yıl süren difenbahya yapraklarının üstüne Troya efsanelerinin işlendiği sergi büyük beğeni topladı. Troya savaşını 49 difenbahya yaprakları ile anlatan sanatçı Hülya Kalaycı Unutur, sergi hakkında bilgi verdi.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar mezunu Hülya Kalaycı Unutur, 1999 yılından beri yaprak üzerinde çalışma yaptığını belirterek, “Vali beyin özel isteği ile yaptım. Troya yılı kapsamında özel bir çalışma gerçekleştirdim. Minyatür tekniğini kullandım. Altın varak ile yapılan bir çalışmadır. Sergimiz 16- 22 Kasım tarihleri arasında Troya Müzesi’nde de tekrarlanacak. Daha önce karma sergilere katıldım. Assos’ta sanat evim var çalışmalarım 12 ay boyunca zaten sergileniyor. Burada 49 adet çalışmam var” dedi.
Sergiyi İl Kültür Turizm Müdürlüğü Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde 15 Kasım tarihine kadar ziyaret edebilirsiniz.

Altuğ Acer