Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, 8 Kasım Cuma Günü, saat 13.30’da Atatürk Kültür Parkı’nda gerçekleştirilecek olan Geleneksel Ayvacık Zeytin Şenliği’ne tüm vatandaşları davet etti.
Bu yıl 3’ncüsü gerçekleştirilecek olan gelenekselleşen festivalin temasının ‘Birlik ve Beraberlik’ olarak belirlendiğini kaydeden Başkan Bayram, “Amaç, zeytinin geçmişten bugüne simgelediği barış kavramını bir kez daha gündeme taşıyarak ülkemizde ve dünyada barışın insan yaşamındaki vazgeçilmez yerini en etkin biçimde vurgulamak” dedi.
Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram,  8 Kasım Cuma Günü, saat 13.30’da Atatürk Kültür Parkı’nda gerçekleştirilecek olan Geleneksel Ayvacık Zeytin Şenliği hakkında gazetemize bilgi verdi.

 “HASAT FESTİVALİ, DOĞAL OLARAK AYVACIK TURİZMİNE DE İVME KAZANDIRIYOR”
3’üncü kez gerçekleştirilecek olan ve artık gelenekselleşen festivalin bu yılki temasını ‘Birlik ve Beraberlik” olarak belirlediklerini ifade eden Başkan Bayram, “Hedefimiz, Ayvacık zeytin ve zeytinyağının dünyaca ünlü kalitesine dikkat çekerek Ayvacık zeytinyağına yeni pazarlar kazandırmak ve kalitesiyle fark yaratan markalarımızla dünyaya açılmak. Bu amaçla Ayvacık Ticaret Odası, AB Tescili alma yolundaki çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor. Festival ayrıca ‘tarih, mimari, doğa ve lezzet kenti’  olan Ayvacık’a ilgi çekmek, kente her yıl daha fazla sayıda yerli ve yabancı konuğun gelmesini sağlamak gibi bir işleve de sahip, yerel halkın, basının, üretici, tedarikçi ve satıcıların bir araya gelerek sosyal bir hareketliliği paylaştığı Hasat Festivali, doğal olarak Ayvacık turizmine de ivme kazandırıyor. Etkinliklerin zenginliği ve buna bağlı olarak katılımcı sayısının her geçen yıl artması, Ayvacık’ta hizmet veren turizm işletmeleri için de önemli gelir sağlıyor” dedi.

“AYVACIK’TA TAM ANLAMIYLA ŞENLİK YAŞANACAK”
“Öte yandan, festival çerçevesinde açılan “Zeytinyağı Pazarı” alanında bir ilk olmanın öncülüğü ve yılların birikimiyle tahminlerin üstünde bir ilgiyle karşılanıyor” ifadeleri ile sözlerine devam eden Bayram, “Sonuçta, Ayvacık’ta üreticisiyle, işletmecisiyle, markaları yaratan iş adamlarıyla, ithalatçısıyla, ihracatçısıyla, konuklarıyla, medya mensuplarıyla, sanatçılarıyla ve elbette halkın yoğun katılımıyla gerçek bir ‘şenlik’ yaşanıyor. Ayvacık, Zeytin Festivali boyunca yine çok sayıda konuk ağırlayacak. Ayvacık’ın ulusal ve yerel markaları, zeytine emek veren köylüler, müstahsiller, ihracatçılar, basın mensupları, zeytinyağına ilgi duyan yazarlar, gurmeler, sanatçılar, paylaşımları ve katkılarıyla bizlerle olacak. Zeytin Şenliğimiz, zeytin hasatının nasıl yapılacağı ve hangi tekniklerin kullanılacağı uygulamalı olarak gösterilecektir. Eğlenceli ve eğitici geçmesini planladığımız şenliğimiz, yöremizde yetişen doğal ürünlerle zenginlik kazanan kahvaltıyla başlayacaktır. Stantların kurulacağı, doğal ürünlerin tanıtımının yapılacağı şenliğimiz de 7’den 70’e zeytinin önemini belirtmek adına ilkokul, ortaokul,  lise öğrencilerimiz arasında ‘’Zeytin’’ konulu kompozisyon, şiir, resim ve fotoğraf yarışmaları yapılacaktır. Değerli isimlerden oluşan jürimizin katılımlarıyla bölge halkımız arasında yapılan yemek yarışması büyük bir heyecan katacaktır. Zeytin fidanı dağıtımı da yapılacak olan şenliğimiz Müzik dinletileri, halk oyunları gösterileriyle coşku ve eğlenceyi zirvede yaşayacağımız ‘’3. Ayvacık Zeytin Şenliğine’’ değerli vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

Dilek Akşen