Esnafa müjdeli haber geldi
Konuyu değerlendiren Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birlik Başkanı Ünal Özcan sıkışık bir dönemde gelen bu müjdeli haberin esnafa rahat nefes aldıracağını ifade ederek, Ancak bununla beraber krediye ulaşamayan esnafımız için bir defaya mahsus sicil affı bekliyoruz. Eğer limit kriteri olmadan sıfır faizli kredi imkânının da tanınması hem esnafımıza hem ekonomimize ilaç gibi gelecektir” dedi.
Ticaret Bakanı Ruhsar PekcanHalk Bankasınca kullandırılan esnaf kredilerine ilişkin, "Esnaf, yeni kredilerin ödemelerini ister 3, ister 6 ayda ödeyebilecek. Bunun dışında ödeme sürelerini de 4 yıldan 5 yıla çıkarıyoruz. 100 bin liraya kadar olan kredilerde yüzde 2 komisyon alınmayacak" dedi.

Konuyu değerlendiren Esnaf ve Sanatkarlar Odası  Birlik Başkanı Ünal Özcan, “Esnafımız yeni kredileri artık 3 ayda ya da 6 ayda ödeyebilecek. Faiz oranları yüzde 5’ e geri düştü. Ödeme süreleri ise 4 yıldan 5 yıla çıkacak. 100 bin liraya kadar olan kredilerde yüzde 2 komisyon alınmayacak ve 100 binin üzerindeki kredilerde bu oran yüzde 1’e düşecek. Bunlar uzun süredir talep ettiğimiz ve nihayetinde karşılığını veren müjdeler. Esnafa rahat bir nefes aldıracak bu müjde için teşekkür ediyoruz.  Bu sıkışık dönemde bu çok iyi geldi.  Ancak bununla beraber krediye ulaşamayan esnafımız için bir defaya mahsus sicil affı  bekliyoruz. Eğer limit kriteri olmadan sıfır faizli kredi imkânının da tanınması hem esnafımıza hem ekonomimize ilaç gibi gelecektir” dedi.

Dilek Akşen