BELEDİYE DUYARSIZ KALMADI
“İsraf makinelerinin yerine ihtiyaç sahipleri çalışacak”
Bayramiç’te ailesi ile birlikte yaşamaya çalışan, bir süre sonra ailesi dağılan  ve uzun süredir iş bulamayan Yaşar Halıcı’ya, Bayramiç Belediyesi el uzattı.  Günübirlik işlerde çalışarak evin geçimini sağlamaya uğraşan .  Bir buçuk yaşındaki çocuğu henüz üç aylıkken Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından koruma altına alınan Halıcı Bayramiç Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışacak.
Konu ile ilgili görüş veren Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, “Biz hem tasarruf ediyor hem de özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşlar için istihdam alanları yaratıyoruz. Bizden önceki dönemde,  sıfır alındığında değeri 500 bin TL olan 3 temizlik aracı aylık 164 bin TL’ye kiralanmış. Bu sözleşmeleri feshettik. Kiralamaları yapmayıp, ihtiyacı olan vatandaşlarımıza istihdam sağlamayı tercih ediyoruz” dedi.
Bayramiç’te en küçüğü üç aylık olan dört çocuğu ile birlikte yaşamaya çalışan ve uzun süredir iş bulamayan Yaşar Halıcı’ya, Bayramiç Belediyesi el uzattı.  Günübirlik işlerde çalışarak evin ve çocukların geçimini sağlamaya uğraşan dört çocuk babası Halıcı, artık Bayramiç Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışacak.
“SOSYAL BELEDİYECİLİK İLKESİNİN GEREĞİNİ YAPIYORUZ”
Konu ile ilgili görüş veren Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, “ Ben Yaşar Halıcı ve ailesini seçim öncesi ziyaretlerimde tanımıştım. Bu vatandaşımızın emekli olmaya ihtiyacı var. Sosyal belediyecilik ilkesinin gereği olarak bizim geçim sıkıntısı çeken vatandaşlarımıza yardımcı olmamız gerekir ancak bu yardımlar tek seferlik maddi yardımlar olmamalıdır.  Biz Yaşar Halıcı’ya temizlik işlerinde bir görev verdik. Bunun gibi birkaç ailemiz daha var. Bayramiç’te ihtiyacı olan ailelere her zaman elimizi uzatacağız. Herkese yetişmemiz mümkün değil ama elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
“164 BİN’LİK İSRAFIN ÖNÜNE GEÇEREK VATANDAŞIMIZA İŞ İMKÂNI SUNDUK”
Önceki belediye döneminde satış bedeli 500 Bin TL olan 3 temizlik aracının aylık 164 Bin TL’ye kiralanarak büyük bir israf yapıldığını da dile getiren Başkan Uygun, “Bizden önceki dönemde,  sıfır alındığında değeri 500 bin TL olan 3 temizlik aracı aylık 164 bin TL’ye kiralanmış. Biz bu sözleşmeleri feshettik. Biz bu kiralamaları yapmayıp, ihtiyacı olan vatandaşlarımıza istihdam sağlamayı tercih ediyoruz.  İnsana değer vererek, bu temizlik işlerinde makine kullanmak yerine, iş alanı yaratıyoruz. Böylece hem ihtiyaç sahibi vatandaş sürekli bir iş sahibi oluyor hem de belediyemiz tasarruf etmiş oluyor” dedi.
Dilek Akşen