“Çanakkale bir seramik kenti”
 
30 Mayıs tarihine kadar açık kalacak olan sergide farklı illerden gelen 47 seramik sanatçısının ‘Anne Nedir?’ sorusuna eserleriyle verdiği yanıtlar sergilendi. Açılışa Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan, Çanakkale Belediye Meclis Üyesi Bilge Şimşek ve çok sayıda sanatsever katıldı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan sergide yaptığı konuşmasında, seramiğin çok anlamlı bir sanat dalı olduğunu ifade ederek, Çanakkale’nin bir seramik şehri olduğunu söyledi. Tamamen kadın üzerine olan bir sergi olmasının çok başarılı eserler ortaya çıkarttığını dile getiren Gökhan, “Seramik toprak, kadın da toprak. Şimdi daha sanatsal ürünler var ve çok güzel eserler ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı.
 
“SERGİDE 47 TANE CEVABI GÖREBİLİRSİNİZ”
 
Serginin açılış konuşmasını yapan Küratör Dr. Öğretim Üyesi Tuba Korkmaz, “İçinde çanak geçen bir şehirdeyiz, yani seramiğin şehrindeyiz. Çanakkale seramikleri artık kentimizin marka değeri. Biz de çağdaş seramik sanatçılarının, küçük bir pozitif ayrımcılık yaptık, kadın seramikçileri tercih ettik, bu sergide bir araya getirdik. Mayıs ayında kutlanan Anneler Günü sebebiyle konsepti anne olarak belirledik ve çeşitli illerden çeşitli hocalarıma, arkadaşlarıma bir davet gönderdim. Dedim ki, sizce anne nedir? 47 tane cevap aldık. Sergide 47 tane cevabı görebilirsiniz. Bu etkinliği Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi destekledi. Bu yüzden  Ferah hocam çok destekledi, teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
 
“ANNE VE SANATI BİRARAYA GETİRMEK GÜZEL”
 
ÇOMÜ Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ferah Özkök ise yaptığı açıklamada, “Tuba hocamız bize bu öneri ile geldiğinde biz de çok heyecanlandık.  Çünkü merkezimizi sizin de bildiğin gibi kadın sorunları ile ilgilenen, bu konuda araştırmalar ve çalışmalar yapan bir merkez. Kadın ve sanatı, anne ve sanatı bir araya getirmek çok güzel,  heyecan verici bir fikirdi. Rektörlüğümüz bizi destekledi, çok teşekkür ederim. Belediyemiz de çok destek oldu teşekkür ediyorum. Kadın merkezindeki arkadaşlar canla başla çalıştılar, onlara da çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
“SERAMİĞİ YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ”
 
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise yaptığı değerlendirmede, ”İki unsur var cezbeden; bir tanesi seramik. Burası Çanakkale, seramik şehri. Gittiğimiz her camiada anlatıyoruz, eski çağlardan beri seramik ile ilgili geçmişimiz olduğunu anlatıyoruz. Şu anda da seramiği yaşatmaya çalışıyoruz. Atölyelerimiz var, üniversitemizin seramik bölümü var. Dolayısıyla bunu sürdürmeye çalışıyoruz ama tabi giderek çağdaş seramik anlayışlar var. Daha sanatsal ve kullanıma yönelik. Şimdi daha sanatsal ürünler var ve çok güzel eserler ortaya çıkıyor. Belediye başkanı olduğu zaman bir seramik atölyesi kurduk ve İsmail ustayı başına getirdik. Amacımız şuydu, bu kentte İsmail ustanın yardımıyla pratikte bir merkezimiz olsun dedik, geliştirdik ve şimdi baktık ki bugün ustanın yetiştirdikleri dükkan açmışlar, güzel üretimler yapıyorlar. Hedefimiz buydu. Seramik sergisi çok önemli. Bu kentte seramik kadın, önem verdiğimiz kadınlarımız. Tamamen kadın üzerine bir serginin olması çok anlamlı. Seramik toprak, kadın da toprak. Bu güzellikleri bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum. Teşekkür ediyoruz, hayırlı olsun” dedi.
 
Konuşmaların ardından Başkan Gökhan ve beraberindekiler, sergiyi gezerek eserlere dair bilgi edindiler.
 
Haber: Seda Atan