Kent ekonomisine turizm sektörü ile katkı sağlamaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Gökser,  ÇATOD Yönetim Kurulu üyeliğini onur duyarak taşıyacağını da ifade ederek, “ÇATOD çok eski bir dernek. Bu dernek özellikle de birlikte olmanın ne kadar önemli olduğunun bilincinde olan saygıdeğer üyelere sahip. 2018 yılında da Troya Yılı sürecinde de ÇATOD’un önderliğinde başlayıp, sonradan Kültür ve Turizm Bakanlığı ve AK Parti Milletvekillerimiz ile birlikte yürütülen bir proje oldu. Bu yüzden dernekte olmak onur verici” dedi.
 
Çanakkale Turistik Otelciler Derneği Yönetim Kuruluna seçilen ve uzun yıllardır aynı zamanda kızkardeşi olan ortağı Nil Mercan ile birlikte otel işletmeciliği yapan Nilgün Gökser kentteki kadın gazetecilerle bir araya geldi.
 
Konaklama sektöründe Çanakkale’de ilkleri hayata geçirdiklerini de ifade eden Gökser,  iki kadın girişimci olarak sektörde yer almanın çok önemli olduğunu vurguladı. İstihdama da katkı yaptıklarını dile getiren Gökser,  “Buradan bizlerle beraber 13 kişi ailesine bir şey götürüyor. Hepimizin evi onunla dönüyor. Bu çok güzel bir süreç. Herkes böyle bir şeyler yapsa, ülkemizin ekonomisine katkı sağlasa çok daha iyi olur. İş hayatında kadın olmanın ne avantaj en dezavantajı olduğu söyleyen Nilgün Göksel, “Türkiye’de bütün kadınların iyi ilişkiler, kararlılık, çalışmak gibi özelliklere sahip olduğunu düşünüyorum. Biz de öyle ilerliyoruz. Biz iş insanları olarak farklı sektörlerde farklı işler yapmayı da düşünüyoruz” diye belirtti.
 
Kent ekonomisine turizm sektörü ile katkı sağlamaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Gökser,  ÇATOD Yönetim Kurulu üyeliğini onur duyarak taşıyacağını da ifade ederek ÇATOD’un geçtiğimiz günlerde yaptığı yönetim kurulu seçimlerinde, yönetime seçilerek yeni bir görev de üstlendi. Bu konuda ise görüşlerini dile getiren Göksel, “ÇATOD çok eski bir dernek. Bu dernek özellikle de birlikte olmanın ne kadar önemli olduğunun bilincinde olan saygıdeğer üyelere sahip. 2018 yılında da Troya Yılı sürecinde de ÇATOD’un önderliğinde başlayıp, sonradan Kültür ve Turizm Bakanlığı ve AK Parti Milletvekillerimiz ile birlikte yürütülen bir proje oldu. Bu yüzden dernekte olmak onur verici. Şimdi yönetim kurulunda olmak da gurur verici. Umarım çok daha güzel işler yaparız birlikte. Troya 2018 Yılı ile birlikte otellerdeki konaklama süreci de arttı. Çanakkale’ye gelen turist önceden bir gece konaklarken, şimdi bu sayı arttı. Çünkü gelen misafirler ilk önce Gelibolu Yarımadası’nı geziyor, sonra da Troya’ya geçiyor. Troya Müzesi’nde bir gün geçiriyor, bu çok önemli. Gece konaklama sayısı şehir ekonomisine de katkı sağlıyor. Sadece biz otelciler değil, yemek, içmek, ulaşım gibi katkılar sağlıyor” ifadelerini kullandı.
 
Dilek Akşen