Konferansa Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü H. İbrahim Büyükgaga, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Başak Egesel, Eceabat, Gelibolu, Çan, Bayramiç İlçe Tarım ve Orman Müdürleri, Tema Vakfı Kırsal Kalkınma Proje Koordinatörü Dr. Sami Süzer, Eceabat ve Gelibolu Ziraat Odası Başkanları, Teknik Personel ve çok sayıda üretici katıldı.
 Konferansın açılış konuşmasını yapan Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem KARADAĞ konuşmasında: " Kanola ülkemizde 1960 yılında ekimine başlanan % 38 ile 50 arasında yağ içeren önemli bir yağ bitkisidir. Yağının yanında, Biodizel ve Arıcılık açısından önemli bir bitkidir. Dünyada en fazla üretimi yapılan 3 yağ bitkisinden biridir. Ülkemizde 378 bin dekar alanda kanola yetiştirilmekte, bu alanlardan 125 bin ton ürün alınmaktadır. Çanakkale ülkemiz kanola üretiminin % 7 sini karşılamakta ve en fazla kanola üreten 5 ilden biridir. Kanola bitkisinin geliştirilmesi yaygınlaştırılması için İl Müdürlüğümüz, İlçe Müdürlüklerimiz ve Araştırma Enstitülerimizle birlikte gayret göstermekteyiz. Kanola tarımı dikkat ve özen istemekte olup Özellikle ekim zamanı, ekim derinliği, tohum yatağı hazırlığı çok önemlidir ".  Dedi.
Konferansta; Tema Vakfı Kırsal Kalkınma Proje Koordinatörü Dr. Sami SÜZER  "Sürdürülebilir Tarım ve Kanola Yetiştiriciliği" konusunda bir sunum yaptı. Sunumunda SÜZER; Topraklardaki organik madde eksikliği, yapılması gerekenler ve kanola tarımında dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda ayrıntılı olarak katılımcılara bilgiler verdi.  Toplantı üreticilerin sorularının cevaplandırılmasının ve yapılan değerlendirmenin ardından sona erdi.