“Çözümde birleşeceğiz”
Uzun yıllar Saim Yavuz başkanlığında çalışmalar yürüten, son dönemde Engin Kandemir’in başkanlık ettiği Çanakkale Kent Konseyi’ne yeni bir soluk geldi. Üç adayın barış havası içerisinde yarıştığı Kent Konseyi Başkanlık seçiminin kazananı Cevatpaşa Mahallesi Muhtarı Evren Kızoğlu oldu.
 Yeni Başkan Kızoğlu, seçimin ardından yaptığı konuşmada, “Önemli olan Kent Konseyi’nin kentimize faydalı işler yapmasıdır. Bu seçimin kaybedeni yok. Her iki aday da çok saygın ve duyarlı bir yarış olması için çaba gösterdiler. İyi ki varlar, iyi ki bu yarışı birlikte götürdük. Öncelikli olarak çözümde birleşmeyi, Çanakkale’nin sorunlarına el birliği ile ele almayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
Çanakkale Kent Konseyi Olağan Genel Kurul’u, geçtiğimiz hafta sonu Çanakkale Belediyesi Çalışanları Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. Genel Kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Yapılan açılış konuşmalarının ardından divan başkanlığı önerileri verildi. Gerçekleştirilen oylama sonrası divan başkanlığına Nadide Altın seçilirken, diğer divan üyeleri Fatma Erdoğan ve Aysel Uzun’dan oluştu.
Vali adına 1 temsilci, Belediye Başkanı ile birlikte Valiliğe bağlı 10 kurumun temsilcisi, 7 Mahalle Muhtarı, 9 Siyasi Parti temsilcisi, 2 ÇOMÜ temsilcisi, 6 Noter, 20 Meslek odasından temsilci, 38 Sendika temsilcisi,  225 dernek, 6 vakıf temsilcisi, 31 çalışma grubundan temsilcisi toplam 368 temsilci oy kullandı.
Muhtar Evren Kızoğlu, Yazar Yusuf Eroğlu ve Avukat Ali Çalıdağ’ın aday olduğu seçimler 2 tur sürdü.
Yapılan ilk turda Ali Çalıdağ 79, Yusuf Eroğlu 90 ve Evren Kızoğlu 144 oy aldı. Bu sonuçlarla seçim ikinci tura kalırken, Ali Çalıdağ,  ikinci tura kalmadan çekildiğini açıkladı. İkinci tur oylaması Yusuf Eroğlu ve Evren Kızoğlu arasında yapıldı. İkinci turda 294 oy kullanıldı. İkinci turdaki oyların 204’ünü Evren Kızoğlu, 90’ını ise Yusuf Eroğlu aldı.
“ÇANAKKALE’MİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN”
Yapılan oylamalar sonucunda oyların çoğunluğunu alan Evren Kızoğlu yeni Kent Konseyi Başkanı oldu. Adaylar, sonuçların ardından birbirini tebrik etti. Sonuçların açıklanmasının ardından konuşan Evren Kızoğlu çok mutlu olduğunu belirterek; “Desteklerinizden dolayı hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Seçim çalışmalarımız sona erdi. Önemli olan Kent Konseyi’nin kentimize faydalı işler yapmasıdır. Hepinizin desteğine ihtiyacımız olacak. Genel Kurullarımız var, tematik meclislerimiz var, çalışma gruplarımız var. Bu seçimin kaybedeni yok. Sayın Ali Aydın Çalıdağ ve Sayın Yusuf Eroğlu ile yarışmaktan onur duydum. Her iki aday da çok saygın ve duyarlı bir yarış olması için çaba gösterdiler. İyi ki varlar, iyi ki bu yarışı birlikte götürdük. Öncelikli olarak çözümde birleşmeyi, Çanakkale’nin sorunlarına el birliği ile ele almayı hedefliyoruz. Yerel ve genel idarenin karar organlarının bizlere bu konuda desteği olacaktır. Çanakkale’miz için hayırlı olsun” dedi. Seçimler, yürütme kurulunun oylanması ile sona erdi.
Kent Konseyi yeni Yürütme Kurulu Üyeleri, Fatma Çalışkan,  Kahraman Uzan, İlhan Atıcı,  Hülya Dağhan, Emel Yelkenci, Ufuk Şılak, Özkan Vural, Ümit Özyayla, Müşerref Pehlivan’dan oluştu.
Dilek Akşen