Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, domates üreticisinin bu yıl yaşadığı mağduriyeti, tüm tarım sektörüne olumsuz anlamda yansıtmanın anlamsız olduğunu ifade ederek, “Tarım battı demek yersiz,  çok iyi ekonomik gelir elde ettirecek onlarca ürün var,  üreticinin de tüketicinin de refahı için tavan taban fiyat uygulaması gelmelidir. Üretici de tüketici de bu fiyatı bilerek yola çıkar” dedi.
Ekonomik kriz ile birlikte ülkede tarımın bittiği, çiftçinin mağdur olduğu üzerine geliştirilen söylemlere, domates üreticisi üzerinden yanıt veren Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, “ Bu sene domates bir yığılma yaşadı, üretici, domates tarladan 50 kuruşa çıkınca mağdur oldu. Seneye pazarda 10 TL’den satılan domates de görmek istemiyoruz, 1 TL’den satılan da.  ‘Üretici de her yere domates ekmese idi’ diyenler var.  Bu üreticinin çözeceği bir sorun değil. Üreticinin de tüketicinin de refahı için tavan taban fiyat uygulaması gelmelidir. Üretici de tüketici de bu fiyatı bilerek yola çıkar” dedi.
“FATURAYI ÜRETİCİYE KESMEK, SORUMLULUĞU BAŞKASINA ATMAKTIR”
‘Faturayı üreticiye kesmek, sorumluluğu başkasına atmaktır’ diye sözlerine devam eden Başkan Kaya, “Burada sorun üretici de değildir. Acilen her ürün için tavan taban fiyatı belirlenmelidir. Tarladan çıkış fiyatı da pazar satış fiyatı da tavan taban fiyat uygulaması gelmelidir. O zaman üretici de tüketici de kazanan olur. Tarım battı diyorlar, ben size tarımdan çok iyi kazanç elde edebileceğiniz onlarca ürün sayarım. Herkes domates mi ekti, ya da herkes sadece domates mi ekti.  Ben size 100 ürün içerisinden 40 ürün sayarım çok iyi para kazandıracak. Burada önemli olan planlı üretimdir” dedi.

Dilek Akşen