Dolandırıcılar kartının şifresini  kopyaladı
Telefonuna gelen mesajla kredi kartından alışveriş yapıldığını fark eden Ayhan Sezer isimli vatandaş, alışverişleri kendisinin yapmadığını fark etti, bankamatikten para çektikten sonra şifresinin kopyalandığını düşünen Sezer, “Alışverişler şahsıma ait değil. Ben şifremi girdikten ve paramı çektikten sonra bu gerçekleşti. Yetkili mercilere ve TÜKODER’e başvuran Sezer, yaşadığı mağduriyeti başkalarının da yaşamaması için uyarıda bulundu. 
Şehirde ciddi oranda dolandırıcılıkların meydana geldiğine dikkat çeken Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Başkanı Ali Rıza Berkit, tüketicileri bu konuda uyanık olmaya davet ediyor. Son olarak bir vatandaşın kredi kartı numarasının ele geçirilmesiyle şahsından habersiz olarak yapılan alışveriş neticesinde yaşanan mağduriyetin ardından vatandaşları uyaran Berkit, “Tüketicinin bilinçli olması gerekiyor. Tüketicilere çağrı yapıyoruz. Mesaj geldiğinde hızlı bir şekilde bankaya gidip ilgili telefonlarla arayıp bankanın kartlarını dondurmaları gerekiyor. İnternet satışlarında bazı yerlerden bazı kartların kopyalandığını görüyoruz. İnternet alışverişlerinde kartlarını kapattırmaları gerekiyor. Dolandırıcılıklara karşı tüketici uyanık olmalı” şeklinde konuştu.

“TÜKETİCİNİN BİLİNÇLİ OLMASI GEREKİYOR”
Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Başkanı Ali Rıza Berkit yaptığı açıklamada, “Çanakkale’de şebeke gibi bir şey var. Bu gibi dolandırıcılıklarda hemen bankaya müracaat etmeniz gerekir. 18 Nisan itibariyle şehrimizde ciddi şekilde dolandırıcılık olayları gözlemlenmektedir. Tüketiciyi Koruma Derneğine de bu konuda şikayetler gelmekte. İnternet satışlarında bazı yerlerden bazı kartların kopyalandığını hissediyoruz. Görüyoruz da. Çünkü aynı kartın kart numaralarıyla İstanbul’dan alışveriş yapıldığı gözlendi. Tüketicilerin bu konuda uyanık olması gerekiyor. Kendilerine gelen mesajlarda hızlı bir şekilde bankaya giderek banka kartlarını kapattırmaları gerekiyor. Veya internet alışverişlerinde kartlarını kapattırmaları gerekiyor. Bugün itibariyle ikinci bir şikayet bu. Bugün 1000 küsur lira bir mağduriyet geldi. Başka bir gün 2400 liralık bir alışveriş yapılmış. Tüketicinin bilinçli olması gerekiyor. Tüketicilere çağrı yapıyoruz. Mesaj geldiğinde hızlı bir şekilde bankaya gidip ilgili telefonlarla arayıp bankanın kartlarını dondurmaları gerekiyor. Merkezi hükümetin de bu konuda önlem alması gerekiyor. Bütün bilgilerimiz ortalıkta zaten saçılı şimdi bir de kredi kartı numaralarına dadandı millet. Teknik olarak onu bizim bilmemiz çok zor. Çok dikkatli olunması gerekiyor. Dolandırıcılıklara karşı tüketici uyanık olmalı” dedi.

“MAĞDURİYET YAŞAMAMAK İÇİN DİKKATLİ OLUNMALI”
Kartından dolayı mağduriyet yaşayan vatandaşlardan biri olan Ayhan Sezer ise yaptığı açıklamada, “Dün benim telefonuma gelen bilinmeyen mesajlarla alışveriş yapmış olduğumu gördüm. Bankaya gittik kartı iptal ettirdim. Yeniden kimlik taraması yaptılar. Yeniden karta müracaat ettik. Bir hafta 10 gün sonra yeni kart gelecek. Benim kartımın kopyalandığını düşünüyorum. 200 lira kadar bir para çekmiştim. Benzinlikten de benzin almıştım. Ödemelerim sadece bunlardı. Üstte de alışverişlerim var. Ancak sonraki alışveriş ayın 18’inde olan tüm alışverişler şahsıma ait değildir. Nasıl yaptıklarını bilmiyorum ama bir şekilde kopyalıyorlar. Ben paramı çektikten şifremi girdikten sonra bu gerçekleşti. Yaşadığım mağduriyeti kimsenin yaşamaması için dikkatli olunması lazım” açıklamalarını yaptı.

Özel Haber: Seda Atan