“İç pazar Marmara’ya kayacaktır”
TÜRSAB Çanakkale-Körfez Yöre Temsil Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, Ege ve Akdeniz Bölgesi’ndeki otellerin doluluk oranlarının son derece yüksek olduğunu söylerken, iç pazarın daha çok Kuzey Ege’ye ve Marmara’ya kaymasını beklediklerini dile getirdi. Ciddi bir potansiyele kavuşacaklarını beklediklerini söyleyen Çelik, “Şehrimize gelen misafirlerimize restoranlardan tutun taksicimize kadar hoşgörülü davranmamız gerekir. Bir kez gelmiş daha fazla kazanayım mantığıyla yaklaşmamamız gerekir” dedi.
 
“BÖLGEMİZE FAZLA İNSANIN GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”
TÜRSAB Çanakkale-Körfez Yöre Temsil Kurulu Başkanı Ahmet Çelik yaptığı değerlendirmede,  “Tatilin birleştirilmesi ve uzaması sonucunda Çanakkale’de bölgemizde özellikle 10 güne varan tatil sebebiyle ciddi bir yoğunluk bekliyoruz. Zaten rezervasyonlar da şu an onu gösteriyor. Dolayısıyla biz Çanakkale turizmcileri olarak bundan sonraki dönemde 10 günlük periyotta buna hazırlıklıyız. Oteller olarak seyahat acentaları olarak biz yapacaklarımızı tamamlamak üzereyiz. Gelibolu turları olarak, Gökçeada bölge turları olarak bu sene iyi bir ivme yakalayacağımızı düşünüyoruz. 2018 Troya Yılı’nın sonuçları esas 2019-2020 ve 2021 yıllarında görülecektir. Biz böyle düşünüyoruz. Malum ilk çeyrekte Troya Antik Kentine giriş rakamlarına baktığımızda geçen seneye göre bir hayli farklı önde gittiğini görüyoruz. Tabi son zamanlarda bizim için sevinç verici, sevindirici bir olay daha oldu. Forbes Dergisi en iyi yaşanılabilir kent olarak Çanakkale’yi seçtiği için bu ciddi bir reklama vesile oldu. Özellikle Troya Müzesi’nin açılması insanların Troya Müzesi’ni ziyaret etme merakı da buna önemli bir etkendir. Çünkü dünyada turizm artık etkinliğe kayıyor. İnsanlar bir yerden bir yere bir sebep uğruna gidiyorlar. Yeni açılan Troya Müzesi’ni görmek için Türk insanının biz bölgeyi ziyaret edeceğini düşünüyoruz. Gelen kişiler yeni açılan Karanlık Limanlık Yolunda, Çanakkale Dardanos Bölgesini keşfedecekler. Çanakkale’de konaklayacaklar. Adalara gidecekler. Biz iyi bir sonuç olacağını düşünüyoruz. Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanlığı’nın Gelibolu Yarımadası’ndaki yeni düzenlemeleriyle birçok nokta açıldı. Kilitbahir Kalesi’nin içi gibi. Bu sebeple bölgemize daha fazla insanın geleceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
“İÇ PAZAR KUZEY EGE’YE KAYACAKTIR”
Bir diğer önemli faktör de bölgemizle ilgili olarak bu sene 2019 yılında yabancı turizm geri dönmesidir diyen Çelik, “Özellikle Avrupa, Amerika müşterisinin, Çin ve Japon müşterisinin Türkiye’ye ciddi bir oranla geldiğini düşünüyoruz. Böyle bir sonuç oldu. Akdeniz Bölgesi, Ege Bölgesi otelleri doldular. Dolayısıyla iç pazarın daha Kuzeye, Kuzey Ege’ye, Güney Marmara’ya kayacağını düşünüyoruz. Dolayısıyla biz de burada Çanakkale turizm aktörleri olarak ciddi bir potansiyele kavuşacağımızı, bu payı kapacağımızı düşünüyoruz. Başka bölgelere gideceğini varsayıyoruz. Biz de Çanakkale olarak şanslı olduğumuzu düşünüyoruz. İç ve dış pazarda daha çok kişiyi ağırlamak için gerekli tanıtımları zaten yıl boyunca yapıyoruz. Dolayısıyla artık müşterileri en iyi şekilde ağırlamamız gerektiğini ve ağırlamak için hazır olduğumuzu bildirmek istiyorum” şeklinde konuştu.  
“ESNAF HOŞGÖRÜLÜ DAVRANMALI”
Kentteki esnafa da önerilerde bulunan Çelik, “Geçtiğimiz son 3 yılda turizmdeki hem iç hem dış pazardaki kaybın tüm turizm aktörlerine, Çanakkale Bölgesi’ne iyi bir ders olduğunu düşünüyorum. İyi bir tecrübe olacağını düşünüyorum. Şehrimize gelen misafirlerimize restoranlardan tutun taksicimize kadar hoşgörülü davranmamız gerekir. Bir kez gelmiş daha fazla kazanayım mantığıyla yaklaşmamamız gerekir. Buradan bütün esnaf arkadaşlarımız da seslenerek bunu söylemek isterim” şeklinde konuştu.
Özel Haber: Seda Atan