Ramazan Bayramı yaklaşırken uçak seferlerindeki doluluk oranı artmaya başladı. Türk Hava Yolları tarafından haftanın 3 günü olmak üzere gerçekleştirilen Çanakkale-İstanbul uçuşlarındaki fiyatların Ramazan’ın son haftası itibariyle yükselmesi bekleniyor.
Uçak seferlerinde yüzde yetmişe varan bir yoğunluk olduğunu dile getiren Dardanel Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Zafer Güneş, uçak seferlerinin günlerinin arttırılması ve saatlerinin düzenlenmesi yönünde istekleri de olduğunu dile getirerek, bu sayıların arttırılması halinde uçak yolculuğunun daha tercih edilebilir bir noktaya geleceğini dile getirdi. Bilet fiyatlarının 100-340 lira arasında, hafta sonları daha yüksek olduğunu belirten Güneş, “Bayram haftasında da fiyatlar birden yükselip tavan yapacaktır” dedi.
Ankara hattına da ikinci bir uçak konulması gerektiğini dile getiren Güneş, “Şu an itibariyle 65-70 arasında bir doluluk var. Biz diyoruz ki bu neden daha fazla artmasın? Çanakkale’deki siyasiler de bu konunun üzerine çok düşmüyorlar. Gündemler daha farklı. O yüzden 3 gün olarak kalmaya devam ediyor. Yöneticilerin, siyasetçilerin bu konuya ilgilerinin ve isteklerinin artmaları gerekmektedir” dedi.
“UÇAK SEFERLERİ ARTTIKÇA YOLCULARIN YÜZÜ UÇAĞA DÖNER”
Dardanel Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Zafer Güneş, yaptığı açıklamada, yaklaşan bayram münasebetiyle uçaklarda yoğunluk yaşanacağını dile getirerek, “Doluluk oranları şu an itibariyle yüzde yetmiş civarında. Uçaklarda az miktarda yer kaldığını tahmin ediyor ve görüyoruz. Bayramın başlamasına birkaç gün kala buralar da dolacaktır. Fiyatlara gelince tek yön uçuşlarda 340 lira civarında bayram fiyatları var. 340-350 lira arasında bağlantılı uçuşlarda ise 600 lira civarında uçuşlar var. İstanbul hattında haftada 3 gün uçuşlar devam ediyor. Şu ana kadar seferlerde bir artış yapılması söz konusu olmadı. Türk Hava Yolları tarafından da bir hamle yok. Çanakkale’deki siyasiler de bu konunun üzerine çok düşmüyorlar. Gündemler daha farklı. O yüzden 3 gün olarak kalmaya devam ediyor. Biz her zaman diyoruz ki sefer sayıları arttırılmalı. 3 gün olduğu müddetçe de uçaklardaki İstanbul hattındaki doluluk yüzde yetmiş dolaylarından fazlaya çıkacaktır. Doluluk oranları da artacaktır. Saatler de denkleşince sabah gidip akşam gelme olayları netleşince doluluk daha da artar. Ne kadar çok uçak olursa yolcuların da yüzü uçağa dönecektir. Şu an itibariyle 65-70 arasında bir doluluk var. Biz diyoruz ki bu neden daha fazla artmasın? Fiyatlara gelince 100-340 lira arasında, hafta sonları daha yüksek fiyat olmak üzere, değişmektedir. Hafta ortası biraz daha ucuzdur. Yoğunluğa göre de değişiyor. Ramazan dolayısıyla bütün hava yolların yaptığı kampanya münasebetiyle ramazanın üçüncü haftasına kadar fiyatlar düşük durumda. Bayram haftasında da fiyatlar birden yükselip tavan yapacaktır. Ankara hattı devamlı yüksek. Bu hatta ikinci uçak lazım. Ankara doğuya da bağlantı verdiği için devamlı dolu gidip dolu geliyor. 200 liradan aşağı fiyatla karşılaşmak pek mümkün değil. Bağlantılı hatlar da 400 civarında başlıyor. Ama Ankara hattı genelde hep doludur. Ankara hattı için de ikinci bir uçak mutlaka lazımdır. Yöneticilerin, siyasetçilerin bu konuya ilgilerinin ve isteklerinin artmaları gerekmektedir. Biz de bu konuda yoğunlaşmalarını ümitle bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Özel Haber: Seda Atan