“Çanakkale hizmeti Turan sayesinde alıyor”
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç’ın HDP’li Ahmet Türk ile ilgili sözlerine tepki göstererek, “Dün çıkmış bir ağabeyimiz, yok Ahmet Türk'ün terörle ilgisi yokmuş. Hadi oradan yahu” demişti. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, Ahmet Türk ile ilgili açıklamasına AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın gösterdiği tepkiye cevap vererek, Turan’ı eleştirmişti.
Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Bülent Arınç’ın, Ahmet Türk ile ilgili açıklamasına Çanakkale Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın söylediği sözler üzerinden verdiği cevap yankı buldu. AK Parti belediye başkanlarından, İl Başkanlığı’ndan ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Julide İskenderoğlu ve bazı oda başkanlarından Turan’a destek mesajı geldi. Turan’ın göreve geldiğinden beri işini aşkla yaptığını ve Çanakkale’nin yıllardır alamadığı hizmeti Turan sayesinde aldığını belirten AK Partililer, “Daima yanındayız” mesajı verdiler.  
Ortak yazılı açıklama yapan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Terzialan Belediye Başkanı Tuncay Göymen, Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, Evreşe Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak, Kalkım Belediye Başkanı İbrahim Taşkın şu ifadelere yer verdi: “Dervişe sormuşlar : "Bir adam senin hakkında konuştu’’  Dervişte demiş ki; Kendi sayfasıdır, istediği gibi doldurur. Velhasıl deriz ki; Onlar boş sayfasını doldursun, biz işimize bakalım. Çanakkale Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan, işini aşk ile yapan, aşk ile çalışan, görevde olduğu süre içerisinde herkesin milletvekili olan ve hiçbir zaman ayrım yapmayan bir insandan bahsediyoruz. Milli birlik ve beraberlik ülküsü ile hizmet eden insandan bahsediyoruz. Çanakkale yıllar boyunca alamadığı hizmeti, Sayın Grup Başkanvekilimiz sayesinde yeniden almıştır. Çanakkale yeniden yatırımlarla şahlanış göstermiştir. Çanakkale buna şahittir. Grup başkanvekilimizin, sevgi dolu yüreklere hizmet etmeye, sırf Çanakkale büyüsün, ülke büyüsün, hemşerilerimiz ve insanımız hep gülsün diye, gecesini gündüzüne katan ve hizmet etme mücadelesinden asla vazgeçmediğini, bu yapısıyla tüm vatandaşlarımızın gönlünde ayrı bir yere sahip olduğunu biliyoruz. Birisi çıkacak, öyle oturduğu yerden türlü türlü sözler sarf edecek, dava yürürken, terörle münasebeti olan, hatta görevi kötüye kullanma davası devam ederken, böyle bir duruma sessiz kalmak mı gerekir. Grup Başkanvekilimiz Bülent TURAN, susmamış gerekeni söylemiştir. Daima yanındayız, tüm Çanakkale olarak söylediklerinin de arkasındayız. Bülent Arınç'ın bu açıklamalarını doğru bulmuyoruz. Her şey aşikar. Teşkilatta bizi sevmeyenler olabilir. Biz onları iyi biliyoruz. Onlar AK Partili değil, biz gibi görünen ama bizden olmayan içimizdeki AKP’lilerdir. Ortada bir memleket meselesi varken, bazıları yapılan bu meseleye gözlerini kapatmış durumdalarsa, destek olmak yerine köstek olacaklarsa, diyecek sözümüz var; Abdürrahim Karakoç’un dediği gibi, beden ölür çürür, cana bakın siz. kim kiminle yürür, ona bakın siz, bırakın dönsün dönme dolaplar, haktan, hakikatten yana bakın siz” ifadelerine yer verdiler.
YILDIZ VE İSKENDEROĞLU’DAN DA DESTEK
Öte yandan AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız ise , “Siyaset zor zanaattır. Gece gündüz çalışırsın .Şehrine ülkene hizmet etmek için, çoğu zaman işini , aileni , senin için en değerli şeyleri ihmal edersin ama yine de kimseye yaranamazsın, Çanakkale'mizin neredeyse her ilçesinde her köyünde emeği olan ; Çanakkale'ye gelen her bir hükümet yatırımında çok büyük katkısı olan yol arkadaşım, dava arkadaşım sayın Bülent Turan'a teşekkür ederim” diyerek sosyal medya üzerinden desteğini verdi.
AK Partili Vekil Julide İskenderoğlu ise üzüntüsünü belirterek, “Bizim gibi inandığı değerler, inanmış ve adanmış hayatların dava bilinci ile siyaset yaptığı partilerde kıymetlilerimiz vardır. Bu davanın abi ve ablaları yıllardır inandıkları davanın peşinde yol yürürler gençleri yetiştirirler. Bizim davamızın duayenlerinden biridir Sayın Bülent Arınç. Birçok kardeşimiz gibi onun yaptıklarını izleyerek, hatipliğini, inanmışlığını örnek alarak öğrendik değerlerimizi. Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı Sayın Arınç ve benim de içinde bulunduğum bir grup bu açıklamayı doğru bulmadık. Her zaman söylüyoruz ki terörle arasına mesafe koyamayan, teröristte terörist diyemeyen, halkın oylarının seçilmişliğini unutup Kandil’den atanan eş başkanlık sistemine onay veren, Web sitelerinden Türk Bayrağını kaldıran, şehit ailelerini işten çıkartıp teröristleri işe alan, teröristler için sağlık evi açan Belediye Başkanlarının yerine geçici bir süreyle kayyım atamasına karar veren devletimiz haklıdır bana göre. Aldığımız görevler itibariyle yaptığımız açıklamalar Partimizi bağladığı için daha dikkatli olmaya çalışıyoruz. Sonra 2 saatlik bir toplantıdan 2 kelimeniz alınıyor ve yalan yanlış anlaşılıyor her şey. Esas kötü olan Sayın Bülent Arınç’ın bugünkü açıklamaları bence. Eleştirilebiliriz, yanlış konuşmuş olabiliriz, herkes gibi düşünmüyor da olabiliriz. Ama bu davanın içinde büyümüş, konuşurken bile size “Abimiz” demeyi, saygıyı hiç bırakmamış yol arkadaşım sayın Bülent Turan’a söylenilenler Çanakkale’deki tüm dava arkadaşlarımızı kırmıştır. Benim her fırsatta dile getirmekten gurur duyduğum, dava arkadaşım, kardeşim Bülent Turan, Çanakkale için hem büyük bir değer hem de büyük bir şanstır.
Yaklaşık 4 yıldır Ankara’daki görevim dolayısıyla Genel Merkez’de, son 1 yılında daha yoğun mesaimiz ile birlikte milletvekili olarak Çanakkale için çalışma şansına sahip olduğum Bülent Turan ‘ı öyle kolay kolay Çanakkale’den hiçbir yere göndermeyiz. Kişisel ilişkilerini bile Çanakkale için seferber eden, gece gündüz çocuklarını, ailesini görmeden, durmak dinlenmek bilmeden Türkiye için, Çanakkale için çalışan değerli kardeşimi Çanakkaleli hemşerilerim de benim kadar sevgi ve saygı ile takdir ediyorlar. Bunların konuşuluyor bile olması bizi çok üzüyor. Bizim ,kıymetli kardeşim Bülent Turan ile memleketimiz için yapacak çok daha güzel hizmetlerimiz var ve polemiğe ayıracak vaktimiz yok. Yerimiz ve duruşumuz bellidir. AK Parti Ailesi olarak birlik ve beraberlik içerisinde yola devam diyoruz” dedi.
 
Altuğ Acer