Kent Konseyi eski Başkanı Saim Yavuz adayların seçim öncesi düzenlenecek bir toplantıda temsilcilerin önünde neden aday olduklarını anlatmaları noktasında çağrıda bulunurken, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Cumhur Aslan da “İki isim de çok değerli ve Çanakkale için önemli. Kent Konseyi bu şehir için önemli. İki adaya da başarı diliyorum. İki aday proje, taslak ve önerilerini bir tartışma ortamında paylaşsalar” dedi.
 
Kent Konseyi başkanlık seçimlerine bir hafta kala, adaylar Cevatpaşa Mahalle Muhtarı Evren Kızoğlu ve Avukat Ali Çalıdağ’a, ikili bir basın toplantısı  çağrısında bulunuldu.
 
 
“PARAYI BEN VERİYORUM, DÜDÜĞÜM ÖTMEZSE OYNATMAM DENMESE”
 Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Cumhur Aslan  “Evren Kızoğlu ve Ali Aydin Çalıdağ kent konseyi seçimleri için adaylarımız. İki isim de çok değerli ve Çanakkale için önemli. Kent Konseyi bu şehir için önemli. İki adaya da başarı diliyorum. İki aday proje, taslak ve önerilerini bir tartışma ortamında paylaşsalar. Belediye de parayı ben veriyorum, düdüğüm ötmezse oynatmam demese. Sivil alan güçlendirilse, bir partili değil bir kentli olma aidiyeti sağlansa, kent konseyi kişisel arka bahçe olmaktan çıkarılıp kente ait kılınsa” yorumunda bulundu.
 
 “HADİ, BU BULUŞMAYI GERÇEKLEŞTİRİN”
 Kent Konseyi eski Başkanı Saim Yavuz, “Çanakkale Kent Konseyi için iki aday var. Kimileri diyor ki "anlaşsınlar birleşsinler tek olsun". Niye? Adayların Kent Konseyi anlayışları farklıysa, bilgi ve birikimleri farklıysa. niye birleşsinler. Şu olabilir, iki aday seçim öncesi düzenlenecek bir toplantıda temsilcilerin önünde neden aday olduklarını kim olduklarını anlatırlar, sorusu olanlar sorularını sorar yanıtları alırlar. Böylece seçim günü temsilciler tercihini kullanarak aday teke inmiş olur. Adaylara çağrı: Hadi, bu buluşmayı gerçekleştirin” dedi.
 
“KENT KONSEYİNİ RAHAT BIRAKIN”
 Yavuz açıklamasının devamında kent konseylerinin sivil yapı olduğunu dile getirerek,“Partiler bu Kent Konseyi'nden ne isterler? Bütün işlerini güçlerini bırakıp, neden Kent Konseyini de sahiplenmek, kendilerine benzetmek isterler? Onlar ister de, peki, Kent Konseyi -özellikle- başkanı ya da başkan adayı niye partilerin kuyruğunda dolaşır, el ovuşturur. Kanun koyucu bas bas bağırıyor ‘Kent Konseyi sivil bir yapıdır’ diye. Her iki tarafta artık, anlasın bunu, açıp okusun. Herkes kendi işine baksın, doğru düzgün çalışsın. Siyasiler; çekin elinizi sivil alanın üzerinden, kovalayın icazete gelenleri. Siviller; siz de siyasilere yüz vermeyin, dolanmayın peşlerinde. Kendinize inanın ve güvenin. Çok meraklıysanız gidin siyaset alanında top koşturun. Kent Konseyini rahat bırakın. Yetmedi mi şu geçen 2,5 yıl?” değerlendirmesini yaptı.

Dilek Akşen