Çanakkale Kepez Beldesinde karşıdan karşıya geçmek isteyen A.T ‘ye bir araç çarptı. Görgü tanıklarının iddiasına göre yayaya çarpan araç yardımcı olmadan olay yerinden uzaklaştı.  Çanakkale’de, yaya geçidinden yolun karşısına geçmeye çalışan ve A.T isimli bir yaya otomobilin çarpması sonucu yaralandı. Polis, kaza sonrası kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

Kaza Çanakkale’nin Kepez Beledisinde İzmir Bursa yolu üzerinde yaya geçidinde meydana geldi. İzmir yönüne giden kimliği belirsiz sürücünün kullandığı plakası alınamayan otomobil, yaya geçidinden yolun karşısına geçmeye çalışan yayaya çarptı. Kazada yaralanan genç ihbarla gelen sağlık görevlilerince ambulansla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Sürücü ise olay yerinden kaçtı. Polis ekipleri, sürücünün kimliğinin belirlenip, yakalanması için çalışma başlattı. Tedaviye alınan yayanın hayati tehlikesinin olduğu belirtildi. Öte yandan kazayı gören kişilerden biri, “Yaya geçidi var burada benim evim çok yakın buraya, defalarca hayvanlar da telef oldu. Yaya geçidinde durmuyorlar. Bu yolda yaya geçidinden duran sürücü kesinlikle yok. Sadece yabancı plakalı arabalar duruyor. Ben bu yolda günde 5-6 defa karşıdan karşıya geçiyorum. Hiçbir tane araç burada durmuyor” dedi.

Bir başka görgü tanığı ise yayanın arabanın üstünde bir süre gittikten sonra yere düştüğünü iddia ederek, “ Araba durmadı kaçtı. Hiç durmadı, kaçtı direk” dedi. Öte yandan çarpmanın etkisi ile aracın sol aynası kırılarak yere düşerken Çanakkale Trafik Şube ekipleri kaçan aracı kırık aynadan tespit etmek için çalışma başlattı. Kazadan sadece 5 dakika sonra aynı yaya geçidini kullanmak isteyen bir yaya dakikalarca kendisine yol verilmesini bekledi. Bu sırada yabancı plakalı bir araç durup yayaya yol vermek istediği esnada arkasında bekleyen araçlar önce kornaya bastı daha sonra ise arabayı sollayarak yayaya yol vermeden yoluna devam etmesi dikkat çekti.

Altuğ Acer