“Aracınızın bakımını yaptırın”
Bayram tatilinde trafiğin yoğun olacağına dikkat çeken Çanakkale Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir,  tatile ya da memleketine bayram ziyaretine gidecek olanları dikkatli olmaları noktasında uyararak, “Bayram yolculuğuna çıkmadan önce kesinlikle aracın yürüyen aksamının tüm bakımlarını araç sürücülerinin yaptırması gerek.  Aracın fren sistemi bakımı, yağ bakımı, motor suyu bakımının yaptırılması gerekli buna klimasından tutun sileceklerine kadar tüm sistemin kontrol ettirilmesi dahil” ifadelerinde bulundu.
Sürücülerin 3-4 saatte bir kendilerini dinlendirmeleri konusunda uyaran Demir ;  “Sürücülerin 3-4 saat araba kullanımının ardından oturup kahve çay içmeleri kendilerini dinlendirmeleri sürüş güvenliği açısından iyi olacaktır. Yolculuk esnasında yemek tüketmek uyku, halsizlik, ağırlık gibi etkiler oluşturup sürüş güvenliğini tehlikeye sokabilir. Bunu yapmamalarını tavsiye ederim.” şeklinde konuştu. Emniyet kemeri ve çocuk koltuğu kullanılmasının son derece önemli olduğuna değinen Demir; “Kesinlikle emniyet kemerlerinin takılması gerekiyor ayrıca çocuklar için de çocuk koltuğu bulundurulması gerekli” dedi.
Son olarak en önemli kaza sebeplerinden biri olan takip mesafesi konusuna değinen Demir; “Takip mesafesine dikkat edilmesi gerekli 100 km/s gibi hızlarda en az 50-60 metre takip mesafesi bırakılması gerekli. Çevredeki sürücülerin de hareketlerine dikkat edilmesi gerekli uyuyarak yada dikkatsiz gelen sürücüler olabilir. Özellikle araç sollama durumunda karşı tarafın iyi görülmesi ve tedbirli olarak sollama yapılması gerekli. Görüş açısının net olmadığı durumlarda kesinlikle solamaya çıkılmamalı. Sürücüler uykularını iyi almış olarak yola çıkmalı” ifadelerini kullandı.
Seda Atan