Çanakkale’de faaliyet gösteren otobüs firmaları doluluk oranlarının yüzde 90’lara dayandığını belirtti. Her bayram tatili öncesinde olduğu gibi yoğunluğun başladığını ifade eden firmalar yolculara biletlerini biran önce gidiş dönüş şeklinde almalarını tavsiye ediyor.
Bayram tatilinin yaklaşması ile bilet piyasasında ortalama yüzde 5’lik bir artış görülürken Çanakkale’ye geliş yönünde ciddi bir yoğunluk olduğu firmalar tarafından bildirildi. Gidiş yönünde de talebin her geçen gün arttığını ifade eden firmalar yolcuların biletlerini bir an önce almaları gerektiğinin altını çiziyor.
Konu hakkında konuşan Çanakkale Truva Turizm idarecisi Aydemir Kılıç ; “ Araçlarımız dolu durumda, yoğunluk başladı. Yolcuların mağdur olmamak için biletleri en az 3-4 gün ya da 1 hafta önceden almalarını tavsiye ediyoruz. Yoksa yer bulamama ihtimalleri var. Bayramlarda ek seferlerimiz olacak. Biz firma olarak bilet fiyatlarında bir artış beklemiyoruz. Şuan geliş yönünde yoğunluk var ama gidiş yönünde de yoğunluk olmasını bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.
“ Erken kalkan yol alır”
Kamil Koç Çanakkale şubesi yetkilisi Ferhat Batak ise ; “Her zaman erken kalkan yol alır. Bayram için herkesin biletini gidiş dönüş olarak alması gerekli. Doluluk oranımız yüzde 90’nın üzerinde, şuanda. Herkese bayram olduğu için ek sefer olmaz, sadece Çanakkale’ye özel bir yoğunluk olursa  tabiî ki ek sefer olur. Ek sefer olma ihtimali her zaman için var.  Bayramdan ve artan masraflardan dolayı bilet fiyatlarında da yüzde 5 kadar bir artış oldu.” dedi.
 
 “ Araçlarımız dolu durumda , yoğunluk başladı. Yolcuların mağdur olmamak için biletleri en az 3-4 gün yada 1 hafta önceden almalarını tavsiye ediyoruz. Yoksa yer bulamama ihtimalleri var. Bayramlarda ek seferlerimiz olacak . Biz firma olarak bilet fiyatlarında bir artış beklemiyoruz. Şuan geliş yönünde yoğunluk var ama gidiş yönünde de yoğunluk olmasını bekliyoruz.
 Kamil Koç Ferhat Batak “  Her zaman erken kalkan yol alır. Bayram için herkesin biletini gidiş dönüş olarak alması gerekli . doluluk oranımız yüzde 90’nın üzerinde , şuanda gidiş yönde bir talep var. Herkese bayram olduğu için ek sefer olmaz sadece Çanakkale’ye özel bir yoğunluk olsa tabiî ki ek sefer olur. Ek sefer ihtimali var ve bayramdan dolayı yüzde 5 kadar bir artış oldu.

Dilek Akşen