İl Kadın Kolları ile yaşadığı anlaşmazlıklar, destek görmediğini söylediği teşkilat yapısı ve yerel seçimlerde yaşanan kırılmalar, istifanın perde arkasını oluşturdu. Boylu, "Partimi çok seviyorum ama beni kaybettiler" diyerek partiden tamamen çekildiğini açıkladı.
2 Haziran 2024’te yapılan kongrenin ardından Lapseki İlçe Kadın Kolları Başkanı olarak seçilen ve yerel seçimlerde partisinin beklentilerini veremeyen CHP Lapseki İlçe Kadın Kolları Başkanı Ceren Boylu, göreve geldiğinden bir yıl sonra 3 Haziran’da görevinden istifa ettiğini duyurmuştu. İstifasının ardından Kamuoyunda oluşan dedikodulara ve yerel basına yansıyan haberler sonrasında sessizliğini bozan Boylu, yayınladığı bir videoyla süreci tek tek anlattı.
Ceren Boylu, yayınladığı videoda yaptığı açıklamada “Ben asla istifa etmeyi düşünmüyordum ancak İl Kadın Kolları Başkanı ile aramızda yaşananlardan dolayı istifa kararı aldım. Çünkü eğer ben istifa etmeseydim beni görevden almaya hazırlanıyordu. Bunu inkar etse de, bunun altında kesinlikle yatan sebebin zamanında onu desteklemeyip karşı tarafı destekliyor olmamdı. Bundan 6 ay önce İlçe Başkanıma ‘gelen şikayetler var görevden mi alsak?’ diye bir konuşma yapmıştı. Daha sonra kendi yönetimi ve başka birkaç kişiden daha benimle alakalı şikayetler olduğunu duydum. O şikayetlerin ne olduğunu ise hala bilmiyorum. Ama çalışmadığım ile ilgili kimse bana tek kelime söyleyemez. Çünkü ben Lapseki’de birleştirmek için çok uğraştım. Benimle ilgili basına yansıyan ‘Partiyi bastı’ olayı doğrudur. Çünkü benden habersiz İl Kadın Kolları Lapseki’de kadınları toplayarak bir toplantı yaptı. Partideki arkadaşlarım bana haber verdiler ve ben de gittim kendileriyle yüzleştim” dedi.
Yerel seçimlerde kendilerini yalnız bırakanların istifa sonrası başkan olmaya hazırlandığını da dile getiren Ceren Boylu “ Partiye çıktığımda yerel seçimde bizleri yalnız bırakan, yerel seçimler sonrası partiye dahi gelmeyen bazı isimlerin orada olduğunu gördüm. Bu insanların ben kaç defa ayaklarına gittim, yerel seçimlerden sonra dağıldık ikiye bölünmeyelim diye ayaklarına gitmeme rağmen partiye gelmediler. Yapılacak kadın kolları seçiminde ya da atamayla mı olur bilmiyorum ama benim tahmin ettiğim bir aday var. O da çok istiyormuş ki zamanında da çok istemişti. Ama yerel seçimlerden de bir kırgınlığı var. Çünkü sıralamadaki yerini beğenmediği için yerel seçimlerde bizi yalnız bıraktı. Tartışma esnasında bana hakaret etmesine rağmen, gidip kendisinden özür dilediğim kişiyi gidip kadın kolları başkanı yapmayı düşünüyorlarmış. Üçüncü sırayı beğenmediği için yerel seçimde bizi yalnız bırakan kişi başkan olacakmış dilerim olur. Ben çağırırken çalışmalara katılmayan kişi şimdi CHP’yi ayağa kaldıracakmış. Yerel seçimlerde bizi yalnız bırakan, ayaklarına gittiğim kişiler tarafından ile şikayet edildiğime adım gibi eminim” ifadelerine yer verdi.
Beni inatla yalnız bıraktılar
Seçim döneminde, yaptığı fedakarlıklara da değinen ve kimsenin olmadığı halde tek başına çalıştığının da altını çize eski başkan Ceren Boylu “Deftere bakmışlar da toplantı yapmıyormuşum. Her şey toplantı yapmaktan geçiyormuş demek ki. Ben başkanlık dönemimde dükkanımı kapatıp hayırlara, cenazelere gittim. Gece 11’lere kadar vekillerle köylerde gezen tek kadındım. Lapseki’de kadınlar beni inatla yalnız bıraktığı için erkeklerle beraber köy köy gezerek parti için destek istedim. Ben sadece Lapseki’de seçim görmedim. Büyük şehirlerde de defalarca seçim çalışmalarına katıldım. Orda buradaki gibi seçimler 7’de bitmiyor. YSK’nın önünde çuvallarla yattık biz. Biz ilk defa CHP görmüyoruz. Ama burada İl Kadın Kolları bizi değil de kasıtlı olarak yalnız bırakan kişileri dinledi. Bu durum karşısında ben de istifa etmek zorunda kaldım” ifadelerini kullandı.
Beni kaybettiler
Kırgınlığını da dile getiren ve bir daha partiye gitmeyeceğini söyleyen Boylu “Onlardan ricam bir öz eleştiri yaparak neden Lapseki’de hiçbir eski Kadın Kolları Başkanı partiye gelmiyor. Çünkü benden önceki başkanlarla bir türlü tanışamadım. Neden Kadın Kolları Başkanları partiye gelmiyor? Başkan seçilmeden önce ‘Benim bir tek kırmızı çizgim var o da inancım’ dedim. Biz CHP olarak kendimize o kadar çok zarar veriyoruz ki başkasının bize zarar vermesine gerek yok. Herkes için söylemiyorum ama biz o kadar egolu ve koltuk sevdalıyız ki birbirimizin gözünü oyduğumuz sürece başka kimsenin bize zarar vermesine gerek yok. Ben Lapseki’de çalışan en genç partili olarak partiye artık gitmeyeceğimi söylüyorum. Partimi ne kadar çok sevdiğimi herkes bilir ama beni kaybettiler. CHP’nin belli bir yaş üstü grubun ayağını çekmesi lazım” dedi.
Haber Merkezi