. Namık Kemal Mahallesi Hacıoğlu Sokak'ta hizmete giren Beslenme ve Diyet Uzmanlığı Ofisi'nin açılışına Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, İl Genel Meclis Başkanı Halil Ertuğrul, CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sağlıklı Yaşam İçin Yeni Bir Merkez

Aleyna Kabadayı, meslek hayatı boyunca vatandaşların sağlığını ve mutluluğunu öncelik belirlediğini ifade etti. Obezitenin giderek arttığı günümüzde, sağlıklı yaşam ve beslenme konularında toplumun bilinçlendirilmesi ve desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti. Yeni ofisiyle birlikte, bireylerin sağlıklı yaşam hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmayı amaçlayan Kabadayı, kişiye özel beslenme programları ve diyet planları ile hizmet verecek. Aleyna Kabadayı, ofisinde birçok alanda hizmet verecek. Obezite ve kilo kontrolü, sporcu beslenmesi, gebelik ve emziklilik dönemi beslenmesi, çocuk ve ergen beslenmesi gibi konularda danışmanlık yapacak. Ayrıca, metabolik hastalıklar, diyabet, kalp-damar hastalıkları ve bağırsak sağlığı gibi spesifik sağlık sorunlarına yönelik beslenme programları da sunacak

Sağlık beslenme Bilinci Artıyor

Çanakkale'deki bu yeni ofis, sağlıklı yaşam ve beslenme bilincinin artırılması için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Açılışa katılan vatandaşlar ve davetliler, Aleyna Kabadayı'nın bu girişimini takdirle karşıladı ve sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi için atılan bu adımdan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Aleyna Kabadayı, yaptığı açıklamada, Çanakkale'de ve çevre illerde sağlıklı beslenme bilincini artırmayı hedeflediğini belirtti. Kabadayı, beslenme ve diyet konularında düzenleyeceği seminerler ve workshoplarla da toplumu bilinçlendirmeyi amaçlıyor. Ayrıca, bireylere sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmak için çeşitli projeler üzerinde çalıştığını ifade etti?. Sağlıklı nesiller yetiştirmek için atılan bu önemli adım, Çanakkale'de büyük bir heyecan ve umutla karşılandı. Aleyna Kabadayı'nın Beslenme ve Diyet Uzmanlığı Ofisi, şimdiden sağlıklı yaşam arayışında olan birçok kişinin ilgi odağı haline geldi.

“Beslenme bireyin sağlığını bütünüyle etkileyen, koruyan, geliştiren bilinçli bir davranıştır”

Beslenme ve Diyet Uzmanı Aleyna Kabadayı, hayallerini gerçekleştirmek için yola çıktığını ifade ederek " hayallerime giden bu uzun yolda attığım ilk ve en büyük adım olan diyetisyenlik ofisinde hizmete başlamaktan mutluluk ve onur duyuyorum. Bu süreçte maddi manevi desteklerini esirgemeyen aileme, bilgileri ile yolumu aydınlatan değerli hocalarıma, gelen gelemeyen destekleriyle yanımda olan herkese, bugün burada bir kadın olarak kendi ayaklarım üzerinde durmanın gururunu yaşatan Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'e minnetlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Beslenme sadece açlık duygusunu bastırmak değildir. Beslenme bireyin sağlığını bütünüyle etkileyen, koruyan, geliştiren bilinçli bir davranıştır. Diyetisyenlik mesleğinin gereğini yerine getireceğime, meslek hayatım boyunca bireyin sağlığını ve mutluluğunu kendime öncelik belirleyeceğime ve her zaman daha iyisini başarmak için çabalayacağıma" dedi. Konuşmanın ardından katılımcılar tarafından ofisin açılış kurdelesi kesildi.

Şenay Azman