İlk hedeflerinin bir önceki dönemden kalan projeleri tamamlamak olduğunu belirten Başkan Bayram yeni dönem projelerinde Ayvacık halkının hayatına dokunacak projelere imza atacaklarını söyledi.

Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram'dan Yeni Dönem Müjdeleri

Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, 31 Mart seçimlerinde seçmenlerin güvenini kazanarak ikinci dönemi için göreve başladı. Bayram, yeni dönem hedeflerini ve projelerini halkla paylaşarak, Ayvacık’ın gelişimi için önemli adımlar atacaklarını belirtti. İlk hedeflerinin bir önceki dönemden kalan projeleri tamamlamak olduğunu vurgulayan Başkan Bayram, tasarruf tedbirlerine rağmen halkın hayatına dokunacak projelere imza atacaklarını söyledi. Başkan Bayram, "Tasarruf tedbirleri kapsamında bakanlık bu yatırım için ihaleye çıkmamıza izin verirse, Pazar yeri projemizi hızlıca gerçekleştireceğiz. Bu proje, Ayvacık halkının rahatlıkla alışveriş yapabileceği, modern ve kullanışlı bir pazar yeri olacak" dedi. Başkan Bayram tamamlanacak ve yapılacak olan projeler ile ilgili bilgiler vererek şunları söyledi. “Biliyorsunuz tasarruf tedbirleri kapsamında kamuda’ da ciddi önlemler alınmış durumda. Elimizde net bir bilgi olmamasına rağmen yeni yatırımlar için ödenek olmayacak. Bu da yeni yatırımların Tasarruf tedbirleri kapsamında yapılamayacağı anlamına geliyor. Benin Ayvacık’ ta ikinci dönemin ve 1 dönemden yarım kalan ve bitirme sözü verdiğimiz Pazar yeri projemiz vardı. Bu projemizi bitirmek ve Ayvacık halkının kullanımına en kısa sürede sunmak istiyoruz. Ancak tabi Tasarruf tedbirleri kapsamında bakanlık bu yatırım için ihaleye çıkmamıza izin verirse bu projemizi hızlıca gerçekleştireceğiz. Tamamlanamayan projelerimizden biride % 90’ı birmiş olan kreş projemiz. Zaten neredeyse tamamlandı diyebileceğimiz bu projemizi yazın Ayvacık halkının hizmetine sunmak istiyoruz.   Şu an işletmesi Belediyemizde bulunan Çamlık restaurant cafe’ nin karşısında 110 dönüm arazi alanı olan ve bizimde mesire yeri olarak projelendirdiğimiz bir alan var. İlçe orman müdürlüğünden bu 110 dönümlük alanı 20 yıllığına kiraladık. Bu geniş alanda da yöresel pazarların yapılabileceği Ayvacık halkının kendi ürettiği peynir, zeytin, zeytin yağı salçasını domatesini Ayvacık Çanakkale yolunu kullanan yerli ve yabancı turistlere satabileceği bir alan oluşturmak istiyoruz. Tabi bu geniş alan içerisine bir restaurant’ ta yapacağız. Bu proje hem belediyemize gelir sağlayacak. Hem de insanlarımızın ailece gelip dinlenebileceği yemek yiyebileceği sosyalleşebileceği bir alan oluşturmuş olacağız.”

21 Eylül Tesisleri, Ayvacığın Yaşam Vadisi Olacak

Başkan Bayram, yeni dönemde Ayvacık’ın sadece ekonomik değil, sosyal ve kültürel anlamda da gelişeceğini belirterek, halkın yaşam kalitesini artıracak projelere öncelik vereceklerini söyledi. Tasarruf tedbirlerinin getirdiği zorluklara rağmen, Ayvacık Belediyesi’nin kararlı ve halk odaklı bir yaklaşımla çalışmalarına devam edeceğini vurguladı. Başkan Bayram “Ayvacığın Yaşam Vadisi Olacak” dediği proje ile ilgilide şunları söyledi. “İnşaatına yerel seçimler öncesi başladığımız 21 Eylül tesislerimiz var. Kafeterya. Aromatik bitki bahçeleri, basketb9ol, voleybol alanları olduğu ve yürüyüş yollarının bulunduğu bir alan bu alan. Bu alanda çocuk park ve oyun grupları da olacak. Bu yeşil alan  toplam 12 bin metrekare. Bu projemiz Ayvacığın yaşam vadisi olacak.  Bu projemizi hızla bitirmeyi planlıyoruz. Çünkü bu alan Ayvacık’ta yeni yerleşimlerin oluşmaya başladığı bir alan. Bu alan üniversitenin de olduğu bir alan ve bu alanda neredeyse bir köy nüfusu kadar nüfus oluşmuş durumda ve burada nüfuz çok hızlı artmaya devam ediyor. Ve bu bölge yerleşim için tercih ediliyor. Üniversitenin fakültesinde okuyan öğrencilerde 21 Eylül tesislerini çok sık kullanacağını tahmin ediyoruz. Bu yatırımı da en hızlı bir şekilde hayata geçirmek için gayret göstereceğiz.”

Ekonomik Tedbirlere Takılırsak Projelerimizi Kendi Belediye Gelirimiz İle Tamamlarız

Yeni dönem projelerini ellerinden geldiğince kısa sürede tamamlamak için kolları sıvadıklarını belirten Başkan Bayram “projelerimizi gerekirse kendi kaynaklarımız ile yavaş yavaş tamamlayacağız” dedi. Başkan bayram ekonomik şartlarımızı zorlayacağız diyerek şunları söyledi. “Gelişen Ayvacık için projelerimizi özelliklede insanımıza dokunacak projelerimizi hızla bitirmek ve Ayvacıklıların hizmetine sunmak istiyoruz. Ancak tabi hazine bakanlığının açıkladığı bir tasarruf tedbirleri var. Bu tasarruf tedbirlerinin detaylarını da ekonomik tedbir paketi yeni açıklandığı için çok detaylı bilmiyoruz. Ekonomik şartlarımızı zorlayacağız tabi bu süreçte ekonomik şartlar her geçen gün zorlaşıyor. Artan maliyetler projelerin maliyetlerini de arttırıyor. Eğer ekonomik tedbirler kapsamında projelerimizi yapmayı sürdüremeyecek bir durum ortaya çıkarsa kendi belediyemiz geliri ile yavaş yavaşta olsa bu projelerimizi tamamlayacağız.”

Ogün İnal