21 Nisan 2024 Pazar günü Akçapınar Köyü'nde yapılacak olan şenlik çeşitli etkinliklerle zenginleştirildi. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gürel yaptığı açıklamada "Derneğimizin düzenlediği 'Bahar Şenliği' etkinliğimizde Çanakkaleli hemşerilerimizi aramızda görmekten onur ve mutluluk duyacağız" dedi.

 

Etkinlik saat 11.00’de başlayacak

Saat 11.00'de başlayacak olan etkinlik kortej yürüyüşü ile başlayacak. Yöresel ürün stantlarının yer alacağı etkinlik te canlı performanslar sunulacak, ikramlar yapılacak, yemek yarışmaları düzenlenecek ve söyleşilerle devam edecek.

 

Etkinlikte her şey var

Protokol, folklör ekibi ve vatandaşlar bando eşliğinde kortej yürüşü yapacaklar. Daha sonra kurulan 15 tane yöresel ürün stantlarından Markalı Zeytin ve Zeytinyağı, Yöresel Ürün, Süt ve Süt Ürünleri ziyaret edilirken, El İşleri ve Kitap stantları da ziyaret edilecek.

Çanakkale'de faaliyet gösteren Eğitim-Öğretim, İnşaat ve diğer katılımcı firma stantları da ziyaretçilere açık olacak. Çocuklar için resim boyama ve seramik yapma workshopları düzenlenirken, Çocuk oyunları da epey eğlenceli geçecek. Pilav ve lokma dağıtımı sonrası Yemek Yarışmasına geçilecek ve yarışmacılar börek, gözleme, otlu pide, poğaça gibi hamur işleri kategorisinde, zeytinyağlı yemekler kategorisinde ve sütlü, şerbetli ve höşmerim olmak üzere tatlı kategorilerinde yarışacaklar. Uzmanlar ise Zeytinin tarihçesi ve ekonomik değeri ele alınırken, AFAD yangın konusunda söyleşilerde bulunacak. Konser ve tiyatro gösterilerinden sonra Bahar Eğlencesi sona erecek.

Şenay Azman