Seçim çalışmaları kapsamında Şehrizar Evleri sakinleri ile bir araya gelen Arslan, “beş yılda nice filizler yetiştirdik. Nice projeler yaptık. Şimdi toprağa yeni tohumlar ekeceğiz” dedi. Arslan ziyaretinde kendisini dinlemeye gelen site sakinleri ve Kepezlilere yeni dönemde yapacağı projeleri anlattı.

“Kepez İçin Hayallerim Devam Ediyor”

31 Mart seçimlerine kısa bir süre kala belediye başkan adayları da çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Kepez Belediye Başkanı ve CHP Kepez Belediye Başkan Adayı Birol Arslan’da Kepez’in mahallelerinde bulunan büyük sitelerde seçim çalışmaların devam ediyor. Uzun bir süre önce seçim çalışmaların başlayan CHP Kepez Belediye Başkan adayı Birol Arslan Şehrizar Evleri sakinleri ile de bir araya geldi. Site sakinleri ile bir araya gelen ve sohbet etme imkanı bulan Arslan sorunları da dinledi, istekleri not aldı. Ziyaretinde Şehrizar Evleri sakinleri sakinleri’ ne hitap etme fırsatı da bulan Arslan “da 4 Nisan 2019 yılında mazbatasını aldıktan sonra Kepez belediye Başkanı olarak bugüne kadar Kepez’ de gerçekleştirdiği çalışma ve hayata geçirdiği projelerini anlattı. Sözlerine Mali açıdan nasıl bir belediye aldığını anlatarak başlayan Arslan “Belediyemizin bir yıllık bütçesi 36 milyon lira. Buna karşılık 63 milyon gibi bir borcumuz vardı. Yani kepez belediyesini devraldığımızda Kepez Belediyesi’nin iki yıllık geliri kadar bir borcu vardı. Daha da vahimi İller Bankası'ndan gelen bütçe, kepez Belediyesi personelinin maaşlarını ödemeye yetmiyordu. Ayrıca kepez belediyesi için 54 milyon lira banka kredileri kullanılmış. Bu kredilerinde aylık ödemeleri 800 milyar TL taksit ödemeleri vardı. Ayrıca Kepez esnafından alınan mal ve hizmet bedelleri içinde kepez esnafına Kepez belediyesinin 9 milyon TL’de borcu vardı. Bunun yanında elektrik gibi, sigorta gibi zorunlu ödemelerimiz var. Düşünün böyle biz böyle bir zor tabloyu teslim aldım. Göreve başlarken hayalimde çocuk, genç, öğrenci, kadın, engelli, yaşlı dostu bir belediye vardı. Ve bu anlayışımın hala devam ettiğini buradan ilan etmek istiyorum. Dolayısıyla dayanışmayla yaşayan bir Kepez diyorum.” dedi.

“Kepezi İçilebilir Su İle Tanıştırdık”

Arslan, konuşmasının devamında Kepez’de ilk kez su arıtma tesisini kurduklarını anlatarak “Belediye başkanlığının ilk döneminin önemli yatırımlarından birinin de Atıksu arıtma tesisi olduğunun altını çizerek “Atık su arıtma tesisimize bugünkü bütçeyle yaklaşık işte yirmi milyon liraya yakın bir yatırım yapmışız. Balıkçı barınağının yanından geçerken Dardanos'a Güzelyalı'yı geçen hemşehrilerimiz çayını orada, burnunu kapatıp geçiyorlardı. Çünkü gerçekten kötü bir tablo vardı. Balıkçılarımız sandal iplerine eline eldiven giyip öyle çekiyorlardı. Ama yapmış olduğu revize çalışmalarıyla ve hat uzatma işlemiyle o kötü tablonun sonlandırdık. Orada artık balıklar yüzüyor balıklar. Ve bunu da büyük bir gururla balıkçılarımızın hizmet Sunduk. Ve o atık su tesisinin ucuna Çevre Bakanlığı'nın yönergesiyle bir atık su sürekli atık izleme sistemini kurduk. Gururla söylemek isterim bugüne kadar Kepez'de içme suyuna en büyük yatırımı gerçekten biz yaptık Kepez'de ilk arıtma tesisini biz kurarak 2021 yılında hizmete biz soktuk. Göreve başladığımda kepeze su sağlayan 6 tane su kuyusu vardı. Artan nüfusu karşılayacak şekilde 16 tane yeni su kuyusu açtık. Bunun yanında çok önemli olan toplama deposu için arsa satın aldık. Oraya toplama deposu ve terfi merkezi yaptık. Bizden önce yeraltı kuyularından çıkan artezyen suyu hafif bir klorlama ilaçlamayla şebekeye veriliyor. 54 Fransız sertliğinde bir su vardı.  Arıtmayı çalıştırdıktan sonra 2021 yılında Kepez musluklardan 14 Fransız dertliğinde su aktı. “ dedi.

Yeni Dönemde Kepez İçin Yapacağı Projeleri Anlattı

Arslan 5 yılda gerçekleştir5diği projeleri anlattıktan sonra “beş yılda nice filizler yetiştirdik. Nice projeler yaptık. Şimdi toprağa yeni tohumlar ekeceğiz.” Diyerek yeni dönemde gerçekleştirmeyi planladığı projelerini anlattı. Selda Bağcan, Halk Aşevi, Halk Üretici Pazarı, Halk Akademisi, Atatürk Caddesi Düzenlemesi, Kepez Meydanı Düzenlemesi, Güneş Enerji Santrali ve İleri Biyolojik Arıtma Tesisi, gibi önemli projelerini Şehrizar Evleri sakinleri ve kendisini dinlemeye gelen kepezlilert ile paylaşan Arslan, Kepez’in gurur projesini de açıkladı.  25 metre uzunluğunda olacak, Türkiye’nin en büyük Atatürk heykelini Kepez sahiline dikeceklerini ifade eden Arslan bu kampanyayı Türkiye’nin dört bir tarafında açacağımız halk kampanyası ile gerçekleştireceğiz “dedi.

Ogün İnal