Çanakkale Ticaret Borsası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı v. Melikşah Taşkın, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Çanakkale Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürü Menderes Koşuncu, Çanakkale TKDK İl Koordinatörü Hasan İskender, Çanakkale DSİ 252. Şube Müdürü Uğur Gürsel ALTAY, Çanakkale Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ozan Hacıalioğlu, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İl Müdür Yardımcıları Mehmet Sezer, Latif Candan, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Birim Koordinatörü Necdet Çaylan, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Birim Koordinatörü Hüseyin Karcı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Birim Koordinatörü Gökhan Çavdar, Strateji Geliştirme Başkanlığı Birim Koordinatörü Mehmet Yücel ile Şube/İlçe Müdürleri ve Teknik Personel katıldı.

Toplantının açılış konuşmasında Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Melihşah Taşkın  “Tarımsal üretim planlama sürdürülebilir tarım ve gıda güvenliği için hayati önem taşımaktadır. Tarımsal üretim planlaması, ülkemizin gıda güvenliğinin ve tarımsal kalkınmasının temelini oluşturmaktadır. Bu planlama ile kaynaklarımızı etkin ve verimli bir şekilde kullanarak, üretimimizi ve verimimizi artırmayı hedefliyoruz." dedi.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan konuşmasında:“Çanakkale, tarımsal üretim potansiyeli yüksek bir ilimizdir. Geniş ürün yelpazesine sahip ilimizde, Tarımsal üretim planlaması ile bu potansiyeli en iyi şekilde kullanarak, ilimizin tarımına ve ekonomisine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz." dedi.

Toplantıda; Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Melikşah Taşkın,  Tarım Reformu Genel Müdürlüğünden birim koordinatörü Gökhan Çavdar, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Birim Koordinatörü Necdet Çaylan, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Birim Koordinatörü Hüseyin Karcı tarafından katılıcılara Tarımsal Üretim Planlaması çalışmaları konusunda ayrıntılı sunum yapıldı. Toplantının ikinci bölümüne Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Melikşah Taşkın başkanlık ederek, konu sorumluları tarafından tüm katılımcıların soruları cevaplandırıldı. Toplantı; katılımcıların Tarımsal Üretim Planlaması çalışmaları konusundaki görüşleri ve katkılarının alınmasının ardından sona erdi.

 

Haber Merkezi