Etkinliğe; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bilgisayar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Safiye Ayşe Göker, Kaleseramik Arge Merkezi Destek Yöneticisi Nurcan Uygun Kasçı, Mavras Organic Olive Oil CEO’su Melike As,  Kaleseremaik Endüstri Mühendisi Rümeysa Çakmak, İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Sibel Şengün, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. IEEE Kulüp Başkanı Rümeysa Başaran kulübün amaçları, hedefleri ve çalışmaları hakkında bilgiler verirken, Komite Başkanı Gülbahar Yaman ise etkinliğin amacının kadınların toplumdaki rollerini güçlendirmek, toplumsal cinsiyet eşitliğini konusundaki farkındalığı arttırmak ve 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlamak olduğunu söyledi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya yaptığı açılış konuşmasında, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün öneminin altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü “8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle kadınların tarih boyunca maruz kaldığı eşitsizlik, şiddet ve ayrımcılığa vurgu yapılırken bunun yanı sıra bunlarla mücadele etmenin ve bu mücadeleye destek olmanın önemi de anlatılıyor.  Bunu anlatmanın en güzel yolu ise bu mücadelede başarıları ile bu salonda olduğu gibi kadın akademisyenlerin, iş dünyasından kadınların başarılarını dinlemek ve onları kutlamak. Bu bağlamda da çok önemli bir gün.  Mustafa Kemal Atatürk sayesinde dünyadaki birçok gelişmiş ülkeden çok daha önce seçme seçilme hakkını, birçok anayasal hakkı önceden elde etmiş Türkiye Cumhuriyeti Kadınlarıyız. Ancak Türkiye’nin ikinci yüzyılında ülkemizde kadın istihdam oranının, okula gönderilen kız çocuklarının gelişmiş ülkelere göre çok daha düşük oranda olduğunu ve kadına şiddetin maalesef hala temel sorunlarımızdan biri olduğunu bilerek mücadeleye devam etmeliyiz. Ben sanat eğitimi aldım renklerin biçimlerin farklılıkların zenginliğinin nasıl güzel bir resim ortaya çıkardığını biliyorum. Bu renklilik, zenginlik toplumlar için de önemli. Bu bağlamda cinsiyet eşitliği meselesi sadece kadınların kaderini değil toplumların da kaderini değiştirecek daha güçlü, daha adil, daha sürdürebilir bir hayat inşa etmekte önemli rol oynayacaktır. Hepimizin Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.”

Açılış konuşmasının ardından WIE Kariyerinde Parlayan davetli konuşmacılar kendi kariyer gelişimlerini, yaşadıkları zorlukları, bu zorluklarla nasıl başa çıktıklarını anlatan sunumlar gerçekleştirdi.  Konuşmacıları hediyelerinin takdim edilmesi ve Müzikle Etkileşim Kulübünden öğrencilerin vermiş olduğu konser ile program sona erdi.

 

Haber Merkezi