Çocukların kültürel, sanatsal ve sosyal gelişimlerini destekleyen, çocuklara yaratıcılıklarını ve potansiyellerini ortaya çıkarabilecekleri alanlar sunma amacıyla farklı disiplinlerden atölye ve etkinlik programları yürüten Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi’nin “Film Günleri”nden “Öykü Günleri”ne ve “Kukla Tiyatrosu”na kadar pek çok neşeli etkinliği içeren programı mart ayında da çocukları bekliyor.

Her hafta çocuklarla birlikte film izlenip ardından bu filmin karakterlerinin, hikaye ve olay örgüsünün, müziğinin incelendiği bir film okuma atölyesi formatında yürütülen “Film Günleri” etkinliğinde mart ayı boyunca her cuma saat 15.30’da sinefiller, Çocuk Kültür Evi’nde konuk edilecek. 8 yaş ve üzeri tüm çocukların katılımına açık olarak yürütülen etkinlik programı dahilinde 8 Mart 2024 Cuma günü saat 15.30’da “Mulan” filmi, 15 Mart 2024 Cuma günü saat 15.30’da “Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2” filmi, 22 Mart 2024 Cuma günü saat 15.30’da “Elemental: Doğanın Güçleri” filmi ve 29 Mart 2024 Cuma günü saat 15.30’da keyifli bir kısa film seçkisi çocuklarla birlikte izlenerek incelenecek.

Çocukların erken yaşta kitap sevgisi edinmelerine ve edebiyatla nitelikli ilişki kurabilmelerine katkı sunan “Öykü Günleri” etkinliği kapsamında ise mart ayı boyunca her çarşamba saat 15.30’da kitapseverler Çocuk Kültür Evi’nde konuk edilecek. 1. sınıfa devam eden çocukların katılımına açık olarak yürütülen etkinlik programı dahilinde, 6 Mart 2024 Çarşamba günü saat 15.30’da “Külprensi” kitabı, 13 Mart 2024 Çarşamba günü saat 15.30’da “Ormanda Dört Mevsim” kitabı ve 27 Mart 2024 Çarşamba günü saat 15.30’da “Kütüphane Tavşanı” kitabı çocuklarla paylaşılacak.

Kültür Evi’nin programına bu yıl dahil ettiği bir diğer etkinlik olan, tiyatro oyuncusu ve yönetmen Hakan Polacanlı’nın oyunlaştırdığı ve sahneleyeceği "Eşek ile Köpek" isimli “Kukla Tiyatrosu” ise tüm çocuklara La Fontaine hikayelerinin müzikli ve interaktif bir yorumu ile tanışma fırsatı verecek. 1. sınıf ve üstü tüm çocukların katılımına açık olarak yürütülen etkinlik, 20 Mart 2024 Çarşamba günü saat 15.30’da Çocuk Kültür Evi’nde çocuklarla buluşacak.

Programları aracılığıyla çocukların potansiyellerini keşfetmelerine ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine katkı sunmayı hedefleyen Çocuk Kültür Evi, tüm çocukları ücretsiz olarak gerçekleştirdiği birbirinden neşeli mart ayı etkinliklerine katılmaya davet ediyor.

Haber Merkezi