RA PATİ isimli gönüllülerden oluşan ekip, genç sanatçılar Rabia Yumuşak ve Abdurrahman Tutar önderliğinde harekete geçerek 100 kişilik bir grup oluşturdu. Amacı, Çan ilçesinde yaşayan sahipsiz hayvanların gıda ihtiyacını karşılamak olan bu grup, 1000 ayrı noktaya kedi ve köpek mamaları dağıttı.

100 Kişi 1000 Ayrı Noktaya Sokak Hayvanları İçin Mama Dağıttı

Etkinlik sırasında her noktada bir kap mama ve bir kap suyla birlikte, sokak hayvanlarına bolca sevgi ve şefkat sunuldu. Sokaklardaki canlıların ihtiyaçlarını karşılamak için bir araya gelen RA PATİ gönüllüleri, beslenme noktalarını belirleyerek, sokak sokak gezip sahipsiz hayvanlarla buluştular. Mama dağıtımı, Çan'ın 7 mahallesinde gönüllü olan hayvanseverlerle birlikte gerçekleştirildi. Bu anlamlı etkinlikte, Ra Pati Gönüllülerin kurucularından Rabia Yumuşak'a, Artu Medya'dan Umut Sever ve Morris Sanattan Mehmet Berat Yavuz tarafından plaket takdim edildi. Bu plaket, Rabia Yumuşak' ın öncülüğünde gerçekleştirilen bu insani yardımın ve sevgi dolu çalışmanın takdirini ve teşekkürünü simgeliyor. Etkinliğe katılan gönüllülerin ve hayvanseverlerin yüreklerine dokunan bu hareket, sadece beslenme ihtiyacını karşılamakla kalmayıp, sokak hayvanlarına olan sevgi ve ilginin de bir ifadesi oldu. Sokaklarda yaşayan dostlarımıza yapılan bu yardım, toplumun vicdanını yükselten bir örnek oluşturdu. Çanakkale'nin Çan ilçesinde gerçekleşen bu anlamlı etkinlik, sadece bir gün için değil, sokak hayvanlarına karşı duyarlılık ve yardımseverlik bilincinin kalıcı oluşmasına da katkı sağlayacak nitelikteydi. RA PATİ gönüllüleri ve etkinliğe destek veren herkese teşekkürlerimizi sunuyor, bu güzel davranışın daha nice hayvanların hayatını iyileştirecek projelere ilham olmasını diliyoruz.

Siyasilerden ‘de Destek Geldi

Etkinliğe siyasilerde ilgi gösterdi. AK Parti Çan Belediye Başkan Adayı Ersin Çetin ve yönetimi etkinliğe katılarak mamaların paketlenmesinde bizzat gönüllü olarak destekte bulundu. Zafer Partisi Çan Belediye Başkan Adayı; Emel Arslan ’da etkinliğe katılım sağladı. Ayrıca MHP 1. Sıra İl Genel Meclis Adayı Halil Turhan’ da mama desteğinde bulundu.

Şenay Azman