Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde düzenlenen 2024 Yılı Zekat İyilik Buluşmaları, şehrin kalbinde yankılanan dualar, sohbetler ve bilgilendirici programlarla renklendi. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan etkinlik, zekâtın önemini vurgulayarak toplumun bu kutsal ibadete olan bilincini artırmayı hedefliyor.

“Zekatla Mükellef Olan Kardeşlerimizi Zekat Yükümlülüğü Konusunda Bilgilendiriyoruz”

Çanakkale'de düzenlenen buluşmada, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın uzmanları, zekâtın İslamî hükümlerini, önceliklerini ve nasıl verilmesi gerektiği konusunda katılımcılara detaylı bilgiler sundu. Etkinlik, zekâtın sadece maddi yardımlaşma değil, aynı zamanda toplumsal dayanışmanın bir ifadesi olduğunu vurgulayarak, İslam'ın insanı merhamet, adalet ve paylaşım gibi temel değerlerle donattığına dikkat çekti. İl Müftülüğü ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Yılı Zekat İyilik Buluşması  Şehit Cemal Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Programa Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Fatih Kurt konuşmacı olarak katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Müftümüz Mustafa Bilgiç ‘‘Din-i Mübini İslam’a, toplumuzun her kesimine hizmet eden kıymetli din gönüllüsü mesai arkadaşlarım; Bizim asli görevimiz, içinde bulunduğumuz toplumun dini hayatına rehberlik etmek, ibadetlerini en güzel şekilde yerine getirebilmelerini anlatmaktır. Biz insanların zekatlarının tümünü toplamak, onların ibadetleri üzerinde tasarruf etmeye talip değiliz elbette. Zekatla mükellef olan kardeşlerimizi zekat yükümlülüğü konusunda bilgilendirmek, bu sayede hem zekatı verecek hem de alacak kişilere ulaşmak için gayret ediyoruz. Bunun için önümüzde Ramazan Ayı gibi bir fırsatımız var. Bu coşkuyu, maneviyatı toplumun tüm kesimine hissettirmek için Ramazan-ı Şerif bizlere bir vesiledir. Gayretimiz zenginle fakir arasında köprü olmak, dünyanın en ücra köşelerindeki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaşabilmektir. Bu vesileyle katılımları için Sayın hocam Doç Dr Fatih Kurt'a ve siz değerli arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

“Vakfımız Ülkemizde Olduğu Gibi Dünyanın Her Köşesinde Mazlumun Yanında Olmaya Devam Ediyor”

Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Doç Dr. Fatih Kurt ise yaptığı açıklamada  "Yaklaşık 50 yıl önce büyük bir iyilik hareketi olarak kurulan vakfımız ülkemizde olduğu gibi dünyanın her köşesinde mazlumun yanında olmaya devam ediyor. Rabbim bizi veren el eyledi. Bu anlayışla daha çok kardeşimize ulaşmak için gayret ediyoruz. Bunu da sizlerin gayretleriyle gerçekleştiriyoruz. Hepinize çalışmalarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi. Doç. Kurt, konuşmasının devamında Türkiye Diyanet Vakfı’nın faaliyet alanları, projeleri, zekatın önemi, yurtiçi yurtdışı, kriz bölgelerine yapılan yardımlar, burs ve eğitim programları, su kuyusu ve vakıf çeşmelerinde yapılan çalışmalara da değinerek katılımcılara bilgiler verdi.

Murat Çağlayan